Dolazi doba ispijanja najdražeg vrućeg napitka – kuhanog vina. Evo kako ga pripremiti kod kuće

Adventa možda neće biti u standardnom izdanju, ali to ne znači da se morate odreći uživanja u kuhanom vinu!

Kasnu jesen i ranu zimu ne možemo zamisliti bez toplog kuhanog vina koje nam grije i dušu i tijelo. Čim zahladi, provjereni recept za ovaj miomirisan napitak postaje tražena roba, pa smo si dali truda i krenuli u potragu za tradicionalnim načinom pripravljanja kuhanog vina. S obzirom da okusom vrućeg vina dominiraju začini, tj. naranča, cimet i klinčić, za ovaj se napitak ne trebaju koristiti vrhunska vina dubokog okusa, već će sasvim dobro poslužiti i neko prosječno vino pristupačne cijene.

Receptura se može prilagođavati mijenjanjem sastojaka, pa se kiselijem vinu tako dodaje šećer, a i začini se mogu dodavati po ukusu.

Donosimo vam recept za crno i bijelo kuhano vino.

Crno kuhano vino

Sastojci:

  • 1 litra crnog vina
  • 2 dl vode
  • limun
  • 2 štapića cimeta
  • 8 klinčića
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 3 žlice šećera

Postupak pripreme:

Limun narežite na kriške, zagrijte vino sa šećerom i začinima, dodajte svemu limun i pustite da se sve skupa zajedno kuha oko 5 minuta. Zatim maknite s vatre, poklopite lonac i ostavite da odstoji koji sat. Prije posluživanja ponovno zagrijte napitak i poslužite vruće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @candacemphoto

Kuhano bijelo vino

Sastojci:

  • 2 litre bijelog vina
  • 1 dl vode
  • 3 naranče
  • 7 žlica šećera
  • štapić cimeta
  • 8 klinčića

Postupak pripreme:

Iscijedite sok naranče te ga dodajte u vino sa šećerom, cimetom i klinčićem. Lagano zagrijavajte sve do ključanja, smanjite vatru i pustite da lagano kuha još 15 minuta. Poslužite vruće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Анастасия▪photo▪food▪life (@sharlotkandco)

FotoPexels
GastroReceptiDolazi doba ispijanja najdražeg vrućeg napitka - kuhanog vina. Evo kako ga...

Facebook

99,687FanovaLajkaj