Dva najdraža deserta u jednom: Brownie-tiramisu za kišne dane

Doslovno ne možemo zamisliti bolji i dekadentniji comfort food kolač.

Čini se kako se ljeto nakon tri mjeseca svakodnevnog prženja ugasilo u par sati – jesen je stigla, izvukli smo kišobrane i balonere iz ormara, uživamo u vrućim napitcima kao i comfort food hrani koju najviše volimo jesti pod dekicama, ispred TV-a, uz omiljene serije. Ako vam ovog kišnog rujna tako treba neki novi recept za slasticu uz koju ćete zaboraviti sve brige te uživati u kućnoj atmosferi, preporučujemo vam da isprobate napraviti brownie-tiramisu kolač!

Spoj bogatog čokoladnog biskvita i tiramisu kreme u ovom desertu zadovoljit će ljubitelje i jednog i drugog klasičnog deserta, koji su ovdje na najbolji način spojeni u jedno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maddie & Jules (@kitchen_bythesea)

Brownie-tiramisu kocke

Sastojci:

Za brownie biskvit:

  • 227 g maslaca
  • 400 g tamne čokolade grubo nasjeckane
  • 60 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 120 g brašna
  • 5 jaja
  • 140 g smeđeg šećera 140 g
  • 200 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • espresso prah (30 ml)

Za tiramisu kremu:

  • 226 g mascarponea
  • 240 ml vrhnja
  • 50 g šećera
  • 1⁄4 žličice soli
  • 1 mahuna vanilije
  • espresso prah (30 ml)

Dodatno za posipanje:

  • 3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu

Postupak pripreme:

  • Prvo trebate ispeći biskvit. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, potom u manjem loncu na laganoj vatri otopite maslac. Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne otopi, a zatim ostavite čokoladnu smjesu sa strane da se ohladi.
  • Dok se čokolada hladi, prosijte brašno, espresso prah i kakao prah u malu zdjelu za miješanje. Ostaviti sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, šećere, sol i vaniliju. Mikserom umutite velikom brzinom dok se smjesa ne zgusne.
  • Nježno umiješajte ohlađenu čokoladu u smjesu od jaja. Dodajte brašno, kakao prah i espresso prah i umiješajte brzo, ali nježno. Ulijte smjesu u kalup koji ste prethodno premazali maslacem. Pecite dok vrh ne izgleda malo napuknut i bude mekan na dodir, oko 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi na rešetki prije nego što stavite kremu.
  • Dok se biskvit hladi, napravite tiramisu kremu i to tako da u velikoj zdjeli pomiješajte mascarpone sir i vrhnje. Tucite na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedini. Dodajte šećer, sol, pastu od mahune vanilije i espresso prah. Nastavite miksati srednjom brzinom minutu do dvije. Na ohlađeni brownies biskvit s pomoću lopatice ravnomjerno rasporedite kremu i pospite kakao prahom.
  • Dobro sve ohladite i kada se kolač lijepo stegnuo, narežite ga na kocke i poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maddie & Jules (@kitchen_bythesea)

GastroReceptiDva najdraža deserta u jednom: Brownie-tiramisu za kišne dane

Ružičasta povorka podrške obilježila 25. Dan ružičaste vrpce

Tradicionalnim okupljanjem ispred Hrvatskog narodnog kazališta, 25. put zaredom, obilježen je Dan ružičaste vrpce u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska. Ova emotivna i plemenita manifestacija okupila je brojne...

Nova kolekcija nakita Iva Viljevac Jewellery osvojit će ljubiteljice delikatne ženstvenosti

Iva Viljevac Jewellery, pod kreativnim vodstvom dizajnerice Ive Viljevac Toš, poznat je po svojoj jedinstvenoj estetici te predstavlja suvremenu ženstvenost kroz prepoznatljiv minimalistički pristup. Svaki...

Uzmi vrijeme za sebe: stiže 4. izdanje WOLF konferencije

Kao konferencija koja na jedinstven način spaja business i casual stil, WOLF 4.0 obećava izvanredno iskustvo. “Očekuje nas već četvrta konferencija zaredom, a WOLF ove godine ide s jasnom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj