Sebe ili svoje najmilije!
Na svakodnevnoj bazi nije pametno da si priuštite pretjerano sladak doručak bogat ugljikohidratima (naravno, ne mislimo na šećer iz voća i na složene ugljikohidrate), no svako toliko morate se ugoditi svojoj želji za slatkim, a nema boljeg načina od “french toasta” ili pohanog kruha. Naravno, “french toast” nije rezerviran samo za doručak već ga možete napraviti i kao desert u bilo koje doba dana! Iako možete koristiti bilo koju vrstu kruha za ovaj recept, preporuka je da izbjegnete običan bijeli kruh jer “french toast” onda neće biti iznutra kremast. U izvornom receptu koristi se baguette ili challah kruh (kruh koji sadrži jaja i maslac). Cilj je da pohani kruh ima smeđu hrskavu koricu izvana te da je iznutra mekan i bez suhih dijelova.
Sastojci za dvije osobe
- 3 jaja
- 6 šnita kruha
- 2 dcl mlijeka ili slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- cimet
- maslac za prženje
View this post on Instagram
Jaja umutite, nadodajte slatko vrhnje ili mlijeko, prstohvat soli i cimeta po želji, sve dobro sjedinite. Kruh umočite u smjesu po jednu minutu sa svake strane (bilo bi dobro da imate stari kruh ili barem šnite narežite malo prije i dopustite im da se osuše). Tavu zagrijte, premažite maslacem i pržite kruh po nekoliko minuta sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Kruh pospite šećerom u prahu i servirajte s javorovim sirupom ili medom te svježim voćem.