“French toast” vrsta je doručka koju radite kada se želite razveseliti!

Sebe ili svoje najmilije!

Na svakodnevnoj bazi nije pametno da si priuštite pretjerano sladak doručak bogat ugljikohidratima (naravno, ne mislimo na šećer iz voća i na složene ugljikohidrate), no svako toliko morate se ugoditi svojoj želji za slatkim, a nema boljeg načina od “french toasta” ili pohanog kruha. Naravno, “french toast” nije rezerviran samo za doručak već ga možete napraviti i kao desert u bilo koje doba dana! Iako možete koristiti bilo koju vrstu kruha za ovaj recept, preporuka je da izbjegnete običan bijeli kruh jer “french toast” onda neće biti iznutra kremast. U izvornom receptu koristi se baguette ili challah kruh (kruh koji sadrži jaja i maslac), ali slobodno ekperimentirajte s bilo kojim spužvastim pecivom (npr. kupovna pinca odlična je za ovaj recept!). Cilj je da pohani kruh ima smeđu hrskavu koricu izvana te da je iznutra mekan i bez suhih dijelova.

Sastojci za dvije osobe

  • 3 jaja
  • 6 šnita kruha
  • 2 dcl mlijeka (ili slatkog vrhnja)
  • prstohvat soli
  • ekstrakt vanilije
  • cimet
  • maslac za prženje

@ahzusa

Jaja umutite, nadodajte mlijeko (ili slatko vrhnje), prstohvat soli, ekstrakt vanilije i cimeta po želji, sve dobro sjedinite. Kruh umočite u smjesu po jednu minutu sa svake strane (bilo bi dobro da imate stari kruh ili barem šnite narežite malo prije i dopustite im da se osuše). Tavu zagrijte, premažite maslacem i pržite kruh po nekoliko minuta sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Kruh pospite šećerom u prahu i servirajte s javorovim sirupom ili medom te svježim voćem.

Gastro Recepti “French toast” vrsta je doručka koju radite kada se želite razveseliti!

povezano

jolie preporuke

Stiglo je obiteljsko pakiranje omiljenog Lino Lada sladoleda!

Nakon Lino Lada sladoleda na štapiću koji je prošlog proljeća postao apsolutni hit, Ledo je ove sezone predstavio Lino Lada sladoled u velikom obiteljskom...

Noviteti iz Zare, Manga i H&M-a koje jedva čekamo vidjeti u ljetnim izdanjima

Vrlo smo oprezni s istraživanjem noviteta koji se mogu pronaći u našim omiljenim high street trgovinama jer realno, nije odjeća najbitnija u ovom izolacijskom...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...

Tiger King: Joe Exotic je anti-junak našeg izolacijskog doba

Andreu pratite na službenoj stranici, Facebooku i Instagramu te čitajte njezine tjedne kolumne na Jolie.hr-u. Hey all you cool cats and kittens, da sumiram u kojem...

Zdrave palačinke od integralnog brašna

Mi vam danas donosimo recept za palačinke s integralnim brašnom i zobenim pahuljicama koje su odličan izbor za doručak. Uz zdrave verzije namaza ili...

Nova Startas kolekcija donosi 12 neodoljivih modela

Borovo predstavlja dvanaest novih, neodoljivih modela nove Startas kolekcije proljeće/ljeto 2020. Startas tenisice dio su avanture zvane život mnogih generacija, a ovogodišnja kolekcija je...

Trending

Ovo nam je još uvijek najslađi način za dekorirati pisanice

Uz one provjerene tradicionalne metode ukrašavanja pisanica karakteristične za naše područje, svake se godine pojave nove ideje koje se sada šire lakše nego ikada...

Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

U raznim krajevima ima drugačiji naziv – pogača, sirnica, pinca… a svako mjesto, pa i svako domaćinstvo ima svoj recept. Pogađate, imamo i mi svoj...

‘Oldskul’ igrica koja osvaja šarmantnom grafikom – jeste li već igrali Machinarium?

Naslušali smo se puno priča o tome koliko je dobro maknuti se od laptopa ili mobitela i vrijeme posvetiti nekim drugim aktivnostima. No, u...

Najpoželjnije nude sandale iz aktualnih kolekcija high street brendova

Među klasične komade koje nosimo iz sezone u sezonu, svakako treba uvrstiti nude sandale na koje uvijek možemo računati. Bez obzira radi li se...

Uskrsni kruh s cimetom uljepšat će svaki doručak

Kringle je ime za estonski tradicionalni slatki kruh koji se jede za blagdane i razna slavlja. Ova slastica koja na jednostavan način kombinira mekano...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...

Facebook

82,145ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Ovo nam je još uvijek najslađi način za dekorirati pisanice

Uz one provjerene tradicionalne metode ukrašavanja pisanica karakteristične za naše područje, svake se godine pojave nove ideje koje se sada šire lakše nego ikada...

Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

U raznim krajevima ima drugačiji naziv – pogača, sirnica, pinca… a svako mjesto, pa i svako domaćinstvo ima svoj recept. Pogađate, imamo i mi svoj...

‘Oldskul’ igrica koja osvaja šarmantnom grafikom – jeste li već igrali Machinarium?

Naslušali smo se puno priča o tome koliko je dobro maknuti se od laptopa ili mobitela i vrijeme posvetiti nekim drugim aktivnostima. No, u...

Najpoželjnije nude sandale iz aktualnih kolekcija high street brendova

Među klasične komade koje nosimo iz sezone u sezonu, svakako treba uvrstiti nude sandale na koje uvijek možemo računati. Bez obzira radi li se...

Uskrsni kruh s cimetom uljepšat će svaki doručak

Kringle je ime za estonski tradicionalni slatki kruh koji se jede za blagdane i razna slavlja. Ova slastica koja na jednostavan način kombinira mekano...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...