Vikendi su rezervirani za opuštanje, odlaske u prirodu, druženja do dugo u noć i neizostavno uživanje u hrani, a ako k tome volite peći i kolače, pronašli smo za vas proljetni recept za tortu s jagodama koju jednostavno morate probati. Kako su jagode na vrhuncu svoje sezone, odlično ih je iskoristiti za ovu iznimno ukusnu gastro kreaciju koja će se svidjeti i mladima i starima, a uopće nije komplicirana za izradu. Naravno, osim jagoda u tortu je moguće ubaciti i drugo bobičasto voće, poput malina ili borovnica, a cijeli okusni spoj do savršenstva će dovesti čak dvije vrste čokolade – mliječna i bijela. Zvuči sjajno, zar ne? Recept vas čeka u nastavku.
Kremasta torta s jagodama i dvije vrste čokolade
Sastojci:
- 300 grama mljevenih plazma keksa
- 125 grama maslaca
- 100 ml mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 400 grama krem sira
- 200 grama mliječne čokolade
- 200 grama bijele čokolade
- 120 grama šećera u prahu
- 300 grama jagoda
- 1 velika žlica vrhnja za šlag za podlogu od keksa
Postupak pripreme:
- Otopite maslac, dodajte mrvljene plazma kekse, mlijeko i vrhnje za šlag, sjedinite i utisnite u kalup. Zagrijte 125 ml slatkog vrhnja dok ne proključa, prelijte ga preko kockica mliječne čokolade, izmiješajte te prelijte preko podloge od plazme i odložite u frižider.
- Umutite krem sir sa šećerom u prahu, dodajte 250 ml ohlađenog slatkog vrhnja i mutite dok krema ne postane čvrsta i glatka. Želatinu razmutite s 2-3 žlice hladne vode, pričekajte da nabubri, nakon toga ju zagrijte i dodajte u fil i opet lijepo umutite. U umućenu kremu špatulom umiješajte 300 grama jagoda, narezanih, te tu kremu s jagodama stavite preko podloge od keksa i čokolade. Opet stavite u frižider.
- Na kraju, zagrijte do vrenja 125 ml slatkog vrhnja i prelijte ga preko kockica bijele čokolade, lijepo izmiješajte da dobijete glazuru i da se čokolada rastopi te zatim smjesu prelijte preko vrha torte. Dobro ohladite u frižideru na nekoliko sati ili preko noći.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.