Gastro ideja za vikend druženja: Kremasta torta od jagoda s dvije vrste čokolade!

Slobodni dani su pred nama, a ako planirate obiteljski ručak ili druženje s prijateljima, poslužite im i ovu jednostavnu, a tako finu torticu.

Vikendi su rezervirani za opuštanje, odlaske u prirodu, druženja do dugo u noć i neizostavno uživanje u hrani, a ako k tome volite peći i kolače, pronašli smo za vas proljetni recept za tortu s jagodama koju jednostavno morate probati. Kako su jagode na vrhuncu svoje sezone, odlično ih je iskoristiti za ovu iznimno ukusnu gastro kreaciju koja će se svidjeti i mladima i starima, a uopće nije komplicirana za izradu. Naravno, osim jagoda u tortu je moguće ubaciti i drugo bobičasto voće, poput malina ili borovnica, a cijeli okusni spoj do savršenstva će dovesti čak dvije vrste čokolade – mliječna i bijela. Zvuči sjajno, zar ne? Recept vas čeka u nastavku.

Kremasta torta s jagodama i dvije vrste čokolade

Sastojci: 

  • 300 grama mljevenih plazma keksa
  • 125 grama maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 400 grama krem sira
  • 200 grama mliječne čokolade
  • 200 grama bijele čokolade
  • 120 grama šećera u prahu
  • 300 grama jagoda
  • 1 velika žlica vrhnja za šlag za podlogu od keksa

Postupak pripreme:

  • Otopite maslac, dodajte mrvljene plazma kekse, mlijeko i vrhnje za šlag, sjedinite i utisnite u kalup. Zagrijte 125 ml slatkog vrhnja dok ne proključa, prelijte ga preko kockica mliječne čokolade, izmiješajte te prelijte preko podloge od plazme i odložite u frižider.
  • Umutite krem sir sa šećerom u prahu, dodajte 250 ml ohlađenog slatkog vrhnja i mutite dok krema ne postane čvrsta i glatka. Želatinu razmutite s 2-3 žlice hladne vode, pričekajte da nabubri, nakon toga ju zagrijte i dodajte u fil i opet lijepo umutite. U umućenu kremu špatulom umiješajte 300 grama jagoda, narezanih, te tu kremu s jagodama stavite preko podloge od keksa i čokolade. Opet stavite u frižider.
  • Na kraju, zagrijte do vrenja 125 ml slatkog vrhnja i prelijte ga preko kockica bijele čokolade, lijepo izmiješajte da dobijete glazuru i da se čokolada rastopi te zatim smjesu prelijte preko vrha torte. Dobro ohladite u frižideru na nekoliko sati ili preko noći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jasna (@miris_aprila)

GastroReceptiGastro ideja za vikend druženja: Kremasta torta od jagoda s dvije vrste...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram