Germknedla od pistacija zvuči savršeno! Evo kako je napraviti

Recept nam je otkrio food blogger Vedran Maričić.

Germknedla je desert od dizanog tijesta koji dolazi iz Austrije, a popularan je tijekom zimskog perioda u mnogim zemljama ovog dijela Europe. Ova slastica tradicionalno je punjena pekmezom te kuhana na pari, s nemali broj puta vidjeli smo i kušali razna  druga punjenja! Ovaj put oduševila nas je ideja Germknedle u verziji s pistacijama, odnosno sa slatkim namazom od pistacija koji obožavamo u svim varijantama. Recept smo pronašli na Instagramu @vedranovakuhinja food bloggera Vedrana Maričića koji je jednostavno ustanovio: “Ovo su najbolje germknedle koje sam u životu probao”, a mi mu vjerujemo!

Vedran je s nama velikodušno podijelio recept i jedva se čekamo iskušati u pripremi, a ako planirati učiniti isto – svi detalji čekaju vas u nastavku:

Sastojci

Za tijesto (količina je za 4 velike germknedle)

  • 300 g glatkog brašna
  • 5 g suhog kvasca
  • 30 g šećera
  • dobar prstohvat soli
  • 1 žlica paste vanilije
  • ribana korica jednog limuna
  • 150 ml mlakog mlijeka
  • 30 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje

+pistachio spread, Lindor pistachio praline i umak od vanilije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vedran Maricic (@vedranovakuhinja)

Postupak

“Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto. Neka vam svi sastojci budu sobne temperature i najbolje bi bilo da tijesto mijesite u kuhinjskom robotu ili s mikserom koristeći spiralne nastavke (jer je tijesto blago ljepljivo dok se dobro ne umijesi). Tijesto prebacite u posudu koju ste premazali uljem pa ga pustite da se digne 1h.

Nakon što se tijesto diglo, blago ga premijesite pa podijelite na 4 jednaka dijela. Oblikujte kuglice pa svaku kuglicu rastanjite i punite pistachio spreadom i Lindor pralinom. Dobro zatvorite tijesto u kuglicu kako ništa ne bi iscurilo van.

Formirane germknedle kuhamo na pari (ja imam Zepter zdjelu za kuhanje na pari, ali ako nemate možete postići isti efekt s pomoću običnog metalnog cjedila za tjesteninu iznad zdjele u kojoj vam ključa voda). Knedle se kuhaju poklopljene 20 minuta.

Knedle sam servirao uz umak od vanilije (koristio sam kupovni).”

GastroReceptiGermknedla od pistacija zvuči savršeno! Evo kako je napraviti

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram