Jagode su već stigle na tržnice i u trgovine, a iako ove većinom dolaze iz Španjolske i još se malo trebamo načekati dok ne stignu naše domaće, mi im i dalje ne možemo odoljeti. Njihova nas crvena boja i primamljiv miris uvijek iznova oduševe pa smo ih tako već počeli kombinirati s raznim jelima.
Osim što ih je slatko grickati svježe ili uz dodatak šlaga, internet je pun odličnih recepata za slastice i snackove na bazi jagoda, a mi vam danas tako predstavljamo lisnate pitice s punjenjem od tog omiljenog bobičastog voća.
Uz kupljeno lisnato tijesto ovaj recept nije nimalo kompliciran, a sadrži svježe sastojke te je rezultat odličan slatki snack koji možete jesti u bilo koje doba dana. Saznajte kako ga pripremiti u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Lisnate pite s punjenjem od jagoda
Sastojci (za 4 komada):
- 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
- oko 300 g svježih jagoda
- 2 žlice šećera
- 2 žlice vode
- 2 žlice škrobnog brašna
- bjelanjak za premazivanje
- 70 g šećera u prahu
- 1 žlica vode
- 1 žličica arome vanilije
Postupak pripreme:
- Jagode očistite i narežite na komade. Stavite ih u lončić i dodajte šećer, vodu i škrobno brašno. Kuhajte dok se ne zgusne pa malo ohladite.
- Lisnato tijesto odmotajte i razrežite na 4 kvadrata. Na svaki kvadrat dodajte oko žlicu nadjeva pa preklopite tijesto tako da dobijete trokut. Rubove tijesta navlažite vodom pa pritisnite prstima da zatvorite pitu. Dodatno rubove možete pritisnuti i vilicom.
- Svaku pitu premažite bjelanjkom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C. Pecite dok pite ne dobiju zlatnu boju.
- Šećer u prahu pomiješajte s vodom i aromom vanilije da dobijete pastu rjeđe teksture. Pečene pite prelijte šećernim preljevom pa ih poslužite.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.