Hrskavi izvana, pahuljasti iznutra: Domaći kroasani koje nije teško napraviti

Recept koji pojednostavljuje izradu kroasana, a uopće ne kompromitira njihov okus ni teksturu!

Umjetnost pripreme originalnih francuskih kroasana dovedena je do savršenstva kako bi se dobili meki, prozračni, hrskavi, ali ipak sočni slojevi tijesta. Srećom, za fine domaće kroasane nije nužno satima se igrati tijestom i slagati slojeve maslaca. Dovoljno je samo malo pojednostaviti stvar pa da dobijete ukusnu, hrskavu inačicu slavnih francuskih kroasančića! Naime, saznali smo za mali kulinarski trik koji će vam posao rolanja i smatanja kroasana uvelike ubrzati posao.

Mi vam u nastavku donosimo recept koji ne uključuje punjenje krosana, no ako ga želite uključiti u „igru“, svakako to možete! Samo premažite vaše trokutiće tijesta omiljenim pekmezom, čokoladnim namazom ili pak pospite šunkom i sirom – vama na volju.

Domaći kroasani

Sastojci: 

  • 400 g glatkog brašna
  • 1/2 vrećice suhog kvasca
  • 1,5 žličice vanilin šećera
  • 50 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml mlake vode
  • 1 žličice soli
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje za premazivanje

Postupak pripreme:

  • Pomiješajte mlijeko, mlaku vodu, šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira.
  • Maslac narežite na kocke pa stavite u zamrzivač.
  • U smjesu s kvascem dodajte ulje, sol i brašno pa strpljivo mijesite ili izmiksajte. Dajte vremena tijestu da se sastojci povežu.
  • Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom 45 minuta ili dok se ne udvostruči.
  • Tijesto premijesite pa razvaljajte u krug. Preko njega naribajte maslac i zarolajte kao palačinku.
  • Smotuljak tijesta razvaljajte po dužini i režite ga na trokute. Zarolajte tijesto u kroasane koje nježno premažite razmućenim jajetom i ostavite da se dižu još oko pola sata do 45 minuta.
  • Pecite ih na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10-15 minuta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli • N İ N D A B E B E K • (@nindabebek)

GastroReceptiHrskavi izvana, pahuljasti iznutra: Domaći kroasani koje nije teško napraviti

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram