Bijele, prhke i punjene neodoljivom kremom – to su naravno slavne Raffaello kuglice od kokosa koje su godinama hit grastro scene. Kokos je općenito mnogima najomiljeniji sastojak mnogih kolača i slastica, a sada imate priliku isprobati i vruću bijelu Raffaello čokoladu – savršeni zimski tekući desert. Kremast, bogatog okusa i teksture, oduševit će vas i okusom i izgledom, a nije ga teško ni napraviti.
Raffello vruća čokolada
Sastojci:
- 200 ml mlijeka
- 250 grama bijele čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
- kokosovo brašno
- kokosove mrvice
- Raffello kuglice
Postupak pripreme:
Pomiješajte mlijeko s nasjeckanom bijelom čokoladom i jednom žlicom vrhnja za šlag te sve na vatri kuhajte do vrenja. Čokolada se treba otopiti i treba nastati lijepa bijela krema. Zatim maknite smjesu s vatre i dodajte kokosove mrvice i kokosovo brašno. Količina ovisi o tome koliko gust želite da vaš desert bude – obično je po jedna žlica kokosovih mrvica i 2 žlice brašna dovoljno za postizanje lijepe teksture. Sve dobro promiješajte kako ne bi nastale grudice. Tekućinu poslužite u šalici u koju ste prethodno stavili tri Raffello kuglice. Sve pustite da se sjediti, promiješajte i zgnječite Raffaello kuglice u vrućoj čokoladi. Od ostatka vrhnja za šlag istucite čvrsti šlag te poslužite uz svoju šalicu Raffaello bijele vruće čokolade.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.