Izvana hrskave, iznutra mekane: Volimo klasične, ali još su nam draže božićne čokoladne fritule

Za slatke blagdanske večeri.

Fritule su jedna od za pripremu najjednostavnijih slastica koje jedemo u zimskom periodu, a osim na adventskim kućicama diljem Hrvatske lako ih je napraviti i kod kuće. Dok se tako na božićnim sajmovima mogu kušati one klasične ili pak s rumom, jabukama i grožđicama, mi vam sugeriramo da u toplini svog doma iskušate recept za čokoladne fritule – okusom bogatije od svih drugih.

Božićne čokoladne fritule

Sastojci za 4 osobe:

  • 50 gr čokolade za kuhanje
  • 75 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 60 gr maslaca
  • 30 gr šećera
  • 25 gr kakaa
  • 75 gr brašna
  • 2 jaja
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak pripreme:

  • Stavite mlijeko, vodu, kakao, šećer i maslac u lonac i pustite neka zavrije. Brašno izmiješajte sa sodom bikarbonom i umiješajte u uzavrelu smjesu u loncu. Kuhajte na skroz laganoj vatri nekoliko minuta, stalno miješajući da vam se sve fino izjednači i zgusne. Ostavite da vam se tijesto ohladi.
  • Za to vrijeme otopite čokoladu na pari. Kad se smjesa tijesta ohladila, dodajte joj jedno po jedno jaje miksajući. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu. Smjesa će vam biti izgledati poput smjese za truffles, odnosno čokoladne praline.
  • Na vatri zagrijte ulje. Pazite da vam nije prevruće, neka vam vatra bude lagana. Tijesto možete pomoću dvije žličice spuštati u ulje ili oblikovati kuglice dlanovima. Pržite fritule cca 4 minute, povremeno ih okrećući da vam ne ostanu sirove u sredini. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru, pa kad se ohlade obilato pospite šećerom u prahu ili posipajte preljevom od čokolade. Poslužite toplo, ali ne prevruće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dafina Vuthaj Bogunovic (@dafina.vuthaj)

GastroReceptiIzvana hrskave, iznutra mekane: Volimo klasične, ali još su nam draže božićne...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram