Malo je jela ili deserata koji nas toliko svojim okusom vraćaju u djetinjstvo kao što je to situacija sa zimskim sladoledom. Kremasto punjenje od šaum pjene, čokoladna glazura i hrskavi kornet u toj jednostavnoj, pomalo priprostoj slastici neizmjerno su nas veselili kada smo bili djeca, a tko kaže da tako nije i danas?
Ponekad su najmanja zadovoljstva zapravo ona najveća, pa vam tako danas donosimo recept za jednostavan zimski sladoled od kojeg vas neće boljeti grlo nakon jedenja, a okusom i teksturom će vas momentalno vratiti u sretne i bezbrižne dane djetinjstva, kada su vam ovu poslasticu kupovale vaše mame ili bake. Priprema je vrlo bazična, pa nemate gdje pogriješiti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Zimski sladoled s glazurom od čokolade
Sastojci:
Šaum krema:
- 6 bjelanjaka
- 300 g šećera
- Žlica soka od limuna
Glazura od čokolade:
- 300 g čokolade za kuhanje
- 1 vanilin šećer
- 200 ml slatkog vrhnja
Ostalo:
- Korneti
- Posip po želji
Postupak pripreme:
- Bjelanjke i šećer stavite u metalnu posudu i kuhajte na pari tako da posuda ne dotiče vodu. Miješajte pjenjačom dok se šećer ne otopi, odnosno ne zagrije se do 70 °C. Imajte na umu da će se jaja skuhati ako ih previše zagrijete. Maknite s vatre i miksajte sve dok se snijeg sasvim ne ohladi, a pred kraj dodajte limunov sok.
- Otopite čokoladu na pari pa ulijte prije prokuhano vrhnje. Umiješajte vanilin šećer i miješajte dok se ne rastopi.
- Napunite kornete šaumom pa prelijte glazurom i ukrasite po želji. Stavite na hlađenje na nekoliko sati i potom poslužite.