Ako ste mislili da ne postoji bolji desert od klasičnog blagdanskog, izdašnog panettonea – prevarili ste se. Naime, nabasali smo na Instagramu na apsolutno senzacionalan recept za panettone tiramisu koji je okusom jednako dojmljiv kao i izgledom. Meke kriške panettonea u ovom receptu mijenjaju klasične piškote, a krema od tiramisua slijedi receptnu tradiciju tog talijanskog deserta.
Ovim spojem tradicionalnog talijanskog slatkog kruha i vjerojatno najpoznatijeg talijanskog deserta, tiramisua, nastaje okusna senzacija koja se topi u ustima, a poslužite li ju na svom blagdanskom stolu možete biti sigurni da će vam svi gosti izaći iz stana zadovoljni i siti. Recept vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Panettone tiramisu
Sastojci:
- 300 g panettonea
- 250 g mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 1 šalica espressa
- 100 ml amaretta ili ruma (po izboru)
- Kakao prah za posipanje
- Kakao ili naribana čokolada za ukrašavanje
Postupak pripreme:
- Panettone narežite na tanke kriške. Pripremite posudu za serviranje tiramisua – najbolje veliku keramičku ili vatrostalnu posudu.
- U manjoj posudi pomiješajte topli espresso koji ste skuhali te amaretto ili rum.
- U posudi umutite žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti. Zatim nježno dodajte mascarpone sir i nastavite s miješanjem ručno dok ne dobijete glatku, sjajnu kremu.
- U drugoj posudi umutite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Pažljivo onda šlag sjedinite s mascarpone kremom.
- Krenite slagati svoj tiramisu – umačite panettone u tekućinu od kave i alkohola, slažite na dno posude, a onda sve prelijte slojem kreme od mascarponea. Opet slažite red panettonea i tako redajte dok sve ne potrošite pazeći da zadnji sloj bude krema. Pospite kakaom ili naribanom čokoladom za kraj i uživajte u svakom zalogaju!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


