Gotove za samo sat vremena, a sastojke za pripremu sigurno već imate u kuhinji. Tople su fantastične, ali ako ih pripremite navečer, možete ih jesti i za doručak – ostat će dovoljno sočne. Možete ih poslužiti uz sir, masline, pršut, rajčice… sigurni smo da će vam se svidjeti.
Potrebno vam je:
800 g glatkog brašna
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta
200 g maslaca
1 kocka svježeg kvasca
1 žličica soli
sezam za posipanje
Priprema:
U brašno dodati sol, kvasac, jaja, maslac omekšan na sobnu temperaturu i postepeno ručno mijeseći dodati jogurt. Mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata. Nakon toga ga još jednom premijesite te oblikujte u kiflice. Premažite žumanjcem i posipajte sezamom. Pecite na 180 C oko 30 minuta.