Kasna jesen i zima razdoblje su pečenja kolača, mirisa medenjaka i kuhanog vina, a nema nam dražeg nego tjedan započeti relaksirajući se uz pećnicu. Naime, dokazano je da pečenje kolača i keksa opušta te smanjuje razinu dnevnog stresa, pa zašto onda ovaj ponedjeljak ne biste iskoristili i svoje ukućane počastili apsolutno neodoljivom verzijom jednostavnih jesenskih keksa – u obliku slatkih ježića?!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ježići su omiljeni stanovnici šuma, a svojim slatkim licem i nosićem osvojili su naša srca još u djetinjstvu, kada smo se prvi puta upoznali s pričom “Ježeva kućica”. Od tada do danas prošlo je puno vremena, no naša ljubav i simpatija prema keksima, a i prema ježićima ne prestaje. Stoga probajte napraviti ove simpatične, a jednostavne kekse i oduševite sve kojima ćete ih poslužiti. Garantiramo da je ovo sjajan recept za trunkicu veseliji start tjedna.
Ježić keksići
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 100 g margarina
- prstohvat soli
- 1 vrećica vanilin šećera
- Mlijeko po potrebi
- Čokoladne mrvice ili kokos
- 100 g čokolade
- 1 dl slatkog vrhnja
Postupak pripreme:
Umijesiti tijesto sa svim sastojcima, oblikovati ježiće (malo izdužene loptice, koje ćete pri ukrašavanju dodatno transformirati u ježiće) i ispeći na 180°C otprilike 15 do 20 minuta. Kolačići moraju ostati bijeli. Umakati pečene kolačiće u 100 g otopljene čokolade s 1 dl slatkog vrhnja, a zatim u čokoladne mrvice ili kokos. Uživajte u preslatkoj, jesenskoj slastici.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.