Jedu nam se ovi preslatki ježić keksi. Recept je i više nego jednostavan

Za male zalogaje prepune slatkoće.

Kasna jesen i zima razdoblje su pečenja kolača, mirisa medenjaka i kuhanog vina, a nema nam dražeg nego tjedan započeti relaksirajući se uz pećnicu. Naime, dokazano je da pečenje kolača i keksa opušta te smanjuje razinu dnevnog stresa, pa zašto onda ovaj ponedjeljak ne biste iskoristili i svoje ukućane počastili apsolutno neodoljivom verzijom jednostavnih jesenskih keksa – u obliku slatkih ježića?!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Yana Bacheva (@yanabacheva)

Ježići su omiljeni stanovnici šuma, a svojim slatkim licem i nosićem osvojili su naša srca još u djetinjstvu, kada smo se prvi puta upoznali s pričom “Ježeva kućica”. Od tada do danas prošlo je puno vremena, no naša ljubav i simpatija prema keksima, a i prema ježićima ne prestaje. Stoga probajte napraviti ove simpatične, a jednostavne kekse i oduševite sve kojima ćete ih poslužiti. Garantiramo da je ovo sjajan recept za trunkicu veseliji start tjedna.

Ježić keksići

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 g margarina
  • prstohvat soli
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • Mlijeko po potrebi
  • Čokoladne mrvice ili kokos
  • 100 g čokolade
  • 1 dl slatkog vrhnja

Postupak pripreme:

Umijesiti tijesto sa svim sastojcima, oblikovati ježiće (malo izdužene loptice, koje ćete pri ukrašavanju dodatno transformirati u ježiće)  i ispeći na 180°C otprilike 15 do 20 minuta. Kolačići moraju ostati bijeli. Umakati pečene kolačiće u 100 g otopljene čokolade s 1 dl slatkog vrhnja, a zatim u čokoladne mrvice ili kokos. Uživajte u preslatkoj, jesenskoj slastici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessicarydelius (@jessicarydelius)

GastroReceptiJedu nam se ovi preslatki ježić keksi. Recept je i više nego...

Facebook

99,687FanovaLajkaj