Jesenski desert u čaši za svaki dan: Mascarpone krema s cimetom i narančom

Brzinske poslastice najdraži su nam deserti. Ova slastica, uz to što je jako ukusna, i izgleda vrlo impresivno.

Slojevi kiselkaste naranče, ukusna krema od mascarpone sira i cimeta te podloga od hrskavih keksa – to su glavne zvijezde ovog jednostavnog i brzo gotovog jesenskog deserta u čaši koji oduševljava i izgledom i okusom. Prožimanje kreme i hrskave teksture keksa, šećer spojen sa svježinom naranča, a sve to zaogrnuto mirisom cimeta u ovom desertu nas je oborilo s nogu, a vjerujemo da će i vas ako odvojite pola sata vremena te pripremite ovu slasticu koja savršeno može poslužiti kao brzinski desert za svaki dan, ali i kao slastica koja zadivljuje u posebnim prigodama. Uz dodatak čokolade i mljevenih keksa na vrhu, radi se o desertu kojem rijetko tko može odoljeti. Donosimo vam recept u nastavku.

Sastojci za 4 porcije:

  • 2 naranče
  • 500 g mascarpone sira
  • 100 ml mlijeka
  • 1 vrećica shortbread keksa
  • 2 jušne žlice šećera
  • 4 čajne žličice cimeta, mljevenog
  • Dodatno – mljeveni cimet, 1 prstohvat čokolade ribane, mljeveni keksi

Postupak pripreme:

  • Zdrobite shortbread kekse na sitne komadiće, pomiješajte ih s 2 čajne žlice cimeta i odložite sa strane.
  • Ogulite naranče, narežite ih na sitne komadiće i odložite sa strane.
  • U zdjeli pomiješajte mascarpone s 2 čajne žlice cimeta, šećerom i malo mlijeka tako da dobijete kremastu teksturu.
  • Složite redove keksa, kreme od mascarponea i naranče u čaše. Prvi sloj neka budu shortbread keksi.
  • Na kraju ukrasite ovaj desert kremom od mascarponea koju ćete oblikovati vrećicom za ukrašavanje i dodajte malo cimeta u prahu i ribane čokolade po želji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli My little life – Lifestyle (@mylittlelife_.25)

GastroReceptiJesenski desert u čaši za svaki dan: Mascarpone krema s cimetom i...

Na jedinstven način predstavljena najnovija H&M kolekcija – Innovation Circular Design Story

Sinoć je u galeriji LEXART Skladište kulture, u izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža uz prisustvo medija i ljubitelja mode, H&M ponosno predstavio  Innovation Circular...

Restoran Kaptol potvrđuje da su gastro klasici s razlogom klasici

Provjereno dobri recepti i šarolik jelovnik, koji počiva na tradicionalnim specijalitetima, čine formulu kojom se vodi Restoran Kaptol na zagrebačkom Svetom Duhu. Uputite li se s...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram