Jesenski užitak u čaši: Čokoladni mousse s crnim pivom i cimetom

Slatko, jednostavno i tako bogato okusom.

Jesen je vrijeme kada tražimo deserte koji griju dušu jednako koliko i nepce. Upravo to nudi čokoladni mousse s crnim pivom i cimetom – desert koji klasičnu raskoš čokolade podiže na novu razinu pikantnom toplinom začina i zemljanom punoćom piva. Ova neobična, a savršeno skladna kombinacija idealna je za sve koji žele impresionirati goste ili jednostavno priuštiti sebi trenutak vrhunskog užitka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Randhawa (@theforkedspoon)

Čokoladni mousse s crnim pivom i cimetom

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade (najbolje 70% kakaa)
  • 3 jaja (odvojeni bjelanjci i žumanjci)
  • 50 g šećera
  • 150 ml crnog piva (stout ili porter)
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • prstohvat soli
  • tamna čokolada ili kakao prah za posipanje

Postupak pripreme:

  • Čokoladu otopite na pari dok ne postane glatka i svilenkasta, a zatim umiješajte cimet i pivo. Ostavite da se malo ohladi.
  • U posebnoj posudi umutite žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti, pa polako dodajte smjesu od čokolade i piva.
  • Bjelanjke istucite s prstohvatom soli u čvrsti snijeg, a vrhnje za šlag u mekanu pjenu.
  • Najprije umiješajte šlag u čokoladnu smjesu, a zatim pažljivo dodajte i bjelanjke, pazeći da mousse ostane lagan i prozračan.
  • Rasporedite mousse u čaše ili zdjelice i ostavite u hladnjaku barem 2 sata da se okusi sjedine.
  • Poslužite uz posip tamne čokolade ili kakao praha, po želji i s prstohvatom dodatnog cimeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli NOSHU (@noshufoods)

GastroReceptiJesenski užitak u čaši: Čokoladni mousse s crnim pivom i cimetom

Facebook

100,860FanovaLajkaj