Većina ljudi ne može zamisliti početak dana bez ukusnog gutljaja kave. Bila to obična crna ili pak s kurkumom, šlagom ili čokoladom, kava nas i za najhladnijih i najtmurnijih dana ‘diže iz mrtvih’, a već godinama je posebno popularna kava s okusom jeseni – ona od bundeve i cimeta.
Naime, otkako je američki coffee lanac Starbucks lansirao na tržište svoju megapopularnu pumpkin spice kavu, svijet se ovog napitka jednostavno ne može zasititi. Kremasta tekstura, obilje aroma i začina te slatkoća ove kave oduševili su kavoljupce diljem svijeta pa nije nikakvo čudo da se inačice pumpkin spice lattea sada mogu ispijati u gotovo svim kafićima.
No, što kada ne idete na kavu van kuće nego je pripremate sami? I za tu smo situaciju pronašli rješenje i to u obliku jednostavnog, a provjereno dobrog recepta za domaći pumpkin spice latte iz kućne radinosti. Učinite svoja jesenska jutra maksimalno čarobnima uz ovaj napitak koji je čista esencija godišnjeg doba u kojem se nalazimo. Receptura vas čeka u nastavku.
Pumpkin spice latte
Sastojci:
- 470 ml mlijeka
- 2 žlice pirea od bundeve
- 2 žlice šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat mljevenog cimeta
- prstohvat mljevenog đumbira
- prstohvat mljevenog klinčića
- prstohvat muškatnog oraščića
- 100 ml mlake kave
- šlag (za serviranje)
Postupak pripreme:
U manji lonac dodajte mlijeko, pire od bundeve i šećer pa zagrijte na srednje jakoj vatri. Pazite da mlijeko ne zavrije, već samo da bude dovoljno vruće. Vruće mlijeko maknite s vatre i umiješajte ekstrakt vanilije, začine i kavu. Podijelite u dvije šalice, ukrasite šlagom i na vrh stavite još malo mljevenog cimeta.