Sigurno ste čuli ili vidjeli u serijama i filmovima da Amerikanci jako vole jesti slatkiš zvan Pop Tarts. Ovi maleni paketići s punjenjem različitih okusa, a napravljeni od mekog lisnatog tijesta i ukrašeni glazurom mogu se kupiti u američkim dućanima, ali i napraviti kod kuće.
Mi smo pronašli provjeren recept za najfinije Pop Tartste od jagode, idealne za ljetna popodneva ili pak slatke doručke uz čašu mlijeka. Naučite kako ih napraviti uz naputke u nastavku i zasladite si život na američki način.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Strawberry Pop Tart
Sastojci:
Za tijesto:
- 290 grama glatkog brašna
- 65 grama šećera
- Pola žličice cimeta
- 1 žličica soli
- 227 grama maslaca, hladnog i naribanog
- 100 ml hladne vode
- Pola žlice meda
Za kremu:
- Džem od jagoda
Za preljev:
- 1 jaje
- 2 žličice vode
- Za glazuru:
- 199 grama šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice mlijeka
- 22 grama gustina
Postupak pripreme:
- Stavite pećnicu grijati na 200 stupnjeva. Prvo u zdjelu dodajte brašno, šećer, sol, cimet. Lagano, ne prevelikom brzinom izmiksajte te onda dodajte hladni naribani maslac. Dodajte med i malo hladne vode. Kada dobijete mrvičasto tijesto u kojem nema velikih grudica spremite tijesto u kuglu ili disk te zamotajte folijom te stavite na hlađenje u frižider.
- Nakon pola sata do sat vremena, izvadite tijesto te ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini – presavijte tijesto 2-3 puta kako biste dobili teksturu lisnatog tijesta te onda opet stavite tijesto na hlađenje umotano u foliju. Kada se tijesto ohladilo, razvaljajte ga u obliku pravokutnika i narežite na puno malih pravokutnika. Prebacite polovicu pravokutnika na pek papir na vaš pleh za pečenje.
- Tijesto premažite s premazom od jaja te tijesto napunite žlicom džema od jagode, a onda preklopite drugim pravokutnikom prvi. Zalijepite rubove tijesta vilicom ili prstima te opet sve premažite jajem. Pecite oko 30 minuta ili dok ne dobijete lijepu zlaćanu boju.
- Dok se tijesto peče, pripremite svoju glazuru. Zajedno u zdjeli pomiješajte šećer u prahu, vaniliju, mlijeko i gustin. Sve miješajte dok ne dobijete lijepu gustu glazuru bez grudica. Kada se tijesto ispeklo, premažite glazuru preko vaših Pop Tartsa i ukrasite po želji s posipom od jagoda ili sprinklesa. Poslužite dobro ohlađeno nakon sat vremena (minimalno).
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.