Kako napraviti prhke i mirisne Gingerbread keksiće?

 

Najfotogeničniji i najukusniji keksići koji će vas odmah podsjetiti na božićnu čaroliju!

Okusom podsjećaju na naše medenjake, a datiraju čak iz 15. stoljeća, takozvani Gingerbread keksići osvojit će vas mirisom đumbira, pimenta i cimeta koji će ispuniti vašu kuhinju. Jednostavni su za napraviti i što je najbolje, jako zabavni za ukrašavati (ako uopće dočekaju hlađenje prije ukrašavanja!).

 

Što vam je potrebno od sastojaka?


750 g brašna
1 prašak za pecivo
5 g mljevenog đumbira
3 g mljevenog muškatnog oraščića
2 g pimenta (nije obavezno)
2 g cimeta
205 g maslaca sobne temperature
235 ml melase (ili meda ili javorovog sirupa)
220 g smeđeg šećera
120 ml vode
1 jaje
par kapi arome vanilije

(tijesto za 40 keksića, veći kalupi)

 

Priprema

Brašno, prašak za pecivo, đumbir, muškatni oraščić i pimet promiješajte u posudi. U drugoj posudi izmisksajte mikserom maslac, melasu, šećer, vodu, jaje i aromu vanilije dok ne dobijete homogenu smjesu. Pomalo dodajte smjesu od brašna i zamijesite tijesto u posudi, neka vas ne brine što će tijesto biti prhko i razdvajati se.

Smjesu razdijelite na tri jednaka dijela, zamotajte svaki dio u foliju i stavite u hladnjak najmanje tri sata.

Površinu na kojoj ćete valjati tijesto, tijesto, valjak i modlice dobro pobrašnite da sve možete lako odvojiti i prebaciti u pleh. Pleh obložite pek papirom. Keksiće stavljajte na pleh i ubacite u pećnicu na 175 stupnjeva desetak minuta. Pazite na to da se ne prepeku, moraju biti mekani kada ih izvadite vani!

 

Najbolj dio: ukrašavanje!

Keksiće morate dobro ohladiti prije ukrašavanja. Potrebna su vam 2 bjelanjka, 250 g šećera u prahu, sok od pola limuna i po želji jestive boje. Bjelanjke dobro istucite, umiješajte šećer u prahu i limunov sok i još malo miksajte. Podijelite u par posuda u koje ćete ubaciti boje (crvena, zelena). Svaku smjesu stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, odrežite malu rupicu i krenite s ukrašavajem (potpuno hladnih keksića). Ostavite ih preko noći da se stvrdnu i sljedeći dan navalite 😀

 

 

A post shared by Алëна (@island_helen) on

 

A post shared by Marie Asselin (@foodnouveau) on

A post shared by Liya (@liya.lieva) on

 

 

 

 






5/5


(1 Review)

Gastro Recepti Kako napraviti prhke i mirisne Gingerbread keksiće?

povezano

jolie preporuke

17 haljina za svaki dan iz H&M-ovih noviteta

Haljina je najugodniji i najzgodniji odjevni komad koji volimo nositi tijekom cijele godine. Koliko god haljina imali u svojoj garderobi, još jedna uvijek dobro...

Kako pravilno njegovati valovitu kosu?

Naime, da bi valovita kosa (uz poneku kovrču) izgledala lijepo, uredno, a opet razigrano, potrebno joj je posvetiti potrebnu pažnju i njegu. Evo nekoliko...

Najljepše party sandale iz ljetnih kolekcija

U ljetnim danima uvijek smo u potrazi za zanimljivim sandalama, a poznati brendovi nude cijeli niz prekrasnih modela pa se teško odlučiti samo za...

Trending

Obožavat ćete tjesteninu s pečenim češnjakom!

Ako volite jednostavna jela, tjesteninu i okus pečenog češnjaka, ovo je recept za vas. Od sastojaka vam treba tek tjestenina, češnjak, sir ribanac, maslinovo...

Oysho ima pregršt fantastičnih kupaćih kostima

Iako u svojoj ponudi ima i prekrasne haljine, donje rublje, dodatke za plažu  i sl. u ljetnim mjesecima Oysho nas prvenstveno asocira na odličan...

Facebook

82,931ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Obožavat ćete tjesteninu s pečenim češnjakom!

Ako volite jednostavna jela, tjesteninu i okus pečenog češnjaka, ovo je recept za vas. Od sastojaka vam treba tek tjestenina, češnjak, sir ribanac, maslinovo...

Oysho ima pregršt fantastičnih kupaćih kostima

Iako u svojoj ponudi ima i prekrasne haljine, donje rublje, dodatke za plažu  i sl. u ljetnim mjesecima Oysho nas prvenstveno asocira na odličan...
0/5 (0 Reviews)