Kako napraviti prhke i mirisne Gingerbread keksiće?

Jolie

Recepti

Kako napraviti prhke i mirisne Gingerbread keksiće?

Kako napraviti prhke i mirisne Gingerbread keksiće?

 

Najfotogeničniji i najukusniji keksići koji će vas odmah podsjetiti na božićnu čaroliju!

Okusom podsjećaju na naše medenjake, a datiraju čak iz 15. stoljeća, takozvani Gingerbread keksići osvojit će vas mirisom đumbira, pimenta i cimeta koji će ispuniti vašu kuhinju. Jednostavni su za napraviti i što je najbolje, jako zabavni za ukrašavati (ako uopće dočekaju hlađenje prije ukrašavanja!).

 

Što vam je potrebno od sastojaka?


750 g brašna
1 prašak za pecivo
5 g mljevenog đumbira
3 g mljevenog muškatnog oraščića
2 g pimenta (nije obavezno)
2 g cimeta
205 g maslaca sobne temperature
235 ml melase (ili meda ili javorovog sirupa)
220 g smeđeg šećera
120 ml vode
1 jaje
par kapi arome vanilije

(tijesto za 40 keksića, veći kalupi)

 

Priprema

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sylwia wyrwicka (@haveeyeon) on

Brašno, prašak za pecivo, đumbir, muškatni oraščić i pimet promiješajte u posudi. U drugoj posudi izmisksajte mikserom maslac, melasu, šećer, vodu, jaje i aromu vanilije dok ne dobijete homogenu smjesu. Pomalo dodajte smjesu od brašna i zamijesite tijesto u posudi, neka vas ne brine što će tijesto biti prhko i razdvajati se.

Smjesu razdijelite na tri jednaka dijela, zamotajte svaki dio u foliju i stavite u hladnjak najmanje tri sata.

Površinu na kojoj ćete valjati tijesto, tijesto, valjak i modlice dobro pobrašnite da sve možete lako odvojiti i prebaciti u pleh. Pleh obložite pek papirom. Keksiće stavljajte na pleh i ubacite u pećnicu na 175 stupnjeva desetak minuta. Pazite na to da se ne prepeku, moraju biti mekani kada ih izvadite vani!

 

Najbolj dio: ukrašavanje!

Keksiće morate dobro ohladiti prije ukrašavanja. Potrebna su vam 2 bjelanjka, 250 g šećera u prahu, sok od pola limuna i po želji jestive boje. Bjelanjke dobro istucite, umiješajte šećer u prahu i limunov sok i još malo miksajte. Podijelite u par posuda u koje ćete ubaciti boje (crvena, zelena). Svaku smjesu stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, odrežite malu rupicu i krenite s ukrašavajem (potpuno hladnih keksića). Ostavite ih preko noći da se stvrdnu i sljedeći dan navalite 😀

  Slatki smoothie od banane i kakaa

 

 

A post shared by Алëна (@island_helen) on

A post shared by KELSEY BOBIAN (@kelseybobian) on

A post shared by Gabriela (@ga_jaa) on

A post shared by Marie Asselin (@foodnouveau) on

A post shared by Liya (@liya.lieva) on

 

 

 

 






Sandale uz H&M-a stvorene su za zabave
Nova DeLight kolekcija donosi prekrasne svevremenske komade
Mekani keksići od vanilije
Najpoželjnije party haljine dolaze u crnoj boji
Taman za party sezonu! Ovo su proizvodi koji će vam pomoći da izgledate kao da ste se naspavali
Guliver ima sniženje do 70 posto na novu kolekciju!
WOW! Melvita ima stvarno preslatke blagdanske pakete
U samom centru Zagreba otvoren butik da da!, nova modna adresa koju će obožavati trendseteri

Pročitajte



<
Jolie prepopruka