Jedne od omiljenih kupovnih pralina koje možete nabaviti na policama bilo kojeg dućana definitivno su Toffifee, omiljene okruglaste slastice s nugatom, karamelom i lješnjacima, a kojima ne možemo odoljeti. Kad god nam se pruži prilika da ih jedemo rijetko se dogodi da stanemo na samo par komada – već pojedemo cijelu kutiju u nekoliko sati.
Za sve one koji su Toffifee ljubitelji kao i mi, imamo ideju – ispecite si Toffifee tortu. Trajat će duže, a okusom će savršeno kopirati okus omiljenih okruglih slatkiša. Pronašli smo super recept koji vas čeka u nastavku.
Toffifee torta
Sastojci:
Za biskvit:
- 100 grama piškota
- 3 bjelanjka
- 100 g šećera
- 3 žumanjka
- 25 grama pšeničnog brašna
- 1 žličica prosijanog praška za pecivo
- 100 grama lješnjaka (mljevenih)
Za nadjev:
- 12 Toffifee pralina
- 600 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
- 2 vrećice želatine fix (za po 250 ml tekućine)
- 1 ½ prosijana žlica kakaa u prahu
Za premazivanje:
- 1 ½ žlica džema od marelica
Za ukras:
- 75 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
- 10 Toffifee pralina
- kakao u prahu
Postupak pripreme:
Za biskvit:
- Grubo natrgajte piškote i sitno ih sameljite u mikseru. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, postupno dodajte 50 g šećera i tucite dok se šećer ne otopi. Dodajte žumanjke, 3 žlice vruće vode i preostali šećer te miksajte najvećom brzinom oko 4 minute dok ne postane gusto i kremasto. Stavite na to snijeg te pažljivo umiješajte.
- Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, umiješajte mrvice piškota i lješnjake. Stavite to na kremu od jaja te pažljivo umiješajte lopaticom.
- Stavite tijesto za tortu u kalup (promjera 20–22 cm, namašćen, prekriven papirom za pečenje) i zagladite. Stavite kalup na rešetku u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 30 minuta. Izvadite kalup te ostavite da se biskvit hladi (u kalupu).
Za nadjev:
- U međuvremenu sitno nasjeckajte Toffifee. Stucite vrhnje dok se gotovo ne stvrdne u šlag. Zatim postupno dodajte želatinu i dalje tucite dok se vrhnje ne stvrdne. Umiješajte nasjeckani Toffifee u dvije trećine šlaga, pomiješajte preostali šlag i kakao u prahu. Stavite čokoladni šlag u slastičarsku vrećicu (s nastavkom promjera 12 mm).
- Izvadite biskvit iz kalupa i uklonite papir za pečenje. Prerežite biskvit dvaput vodoravno. Donji biskvit stavite na pladanj za tortu i okružite visokim prstenom za tortu. Na donji biskvit istisnite prsten od čokoladnog šlaga širine i visine oko 3 cm. Preostali čokoladni šlag stavite u hladnjak. Po sredini biskvita stavite pola Toffifee šlaga te zagladite. Na to stavite srednji biskvit te lagano pritisnite.
- Na biskvit sada stavite oko pola preostalog Toffifee šlaga, a na to preostali biskvit. Propasirajte marmeladu te premažite njome biskvit. Premažite po sredini krug od preostalog Toffifee šlaga. Rub gornjeg biskvita ukrasite preostalim čokoladnim šlagom. Stavite tortu na tri sata u hladnjak. Maknite prsten od torte.
- Za ukrašavanje stucite vrhnje u šlag. Njime premažite rub torte tako da još uvijek možete vidjeti pojedine slojeve. Prije posluživanja tortu ukrasite Toffifee pralinama i pospite kakaom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.