Kolač o kojem sanjamo: Toffifee torta za sve one kojima kutija okruglih slastica nije dovoljna

Ovo je recept koji smo trebali u svom životu.

Jedne od omiljenih kupovnih pralina koje možete nabaviti na policama bilo kojeg dućana definitivno su Toffifee, omiljene okruglaste slastice s nugatom, karamelom i lješnjacima, a kojima ne možemo odoljeti. Kad god nam se pruži prilika da ih jedemo rijetko se dogodi da stanemo na samo par komada – već pojedemo cijelu kutiju u nekoliko sati.

Za sve one koji su Toffifee ljubitelji kao i mi, imamo ideju – ispecite si Toffifee tortu. Trajat će duže, a okusom će savršeno kopirati okus omiljenih okruglih slatkiša. Pronašli smo super recept koji vas čeka u nastavku.

Toffifee torta

Sastojci: 

Za biskvit:

  • 100 grama piškota
  • 3 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 25 grama pšeničnog brašna
  • 1 žličica prosijanog praška za pecivo
  • 100 grama lješnjaka (mljevenih)

Za nadjev:

  • 12 Toffifee pralina
  • 600 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
  • 2 vrećice želatine fix (za po 250 ml tekućine)
  • 1 ½ prosijana žlica kakaa u prahu

Za premazivanje:

  • 1 ½ žlica džema od marelica

Za ukras:

  • 75 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
  • 10 Toffifee pralina
  • kakao u prahu

Postupak pripreme: 

Za biskvit:

  • Grubo natrgajte piškote i sitno ih sameljite u mikseru. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, postupno dodajte 50 g šećera i tucite dok se šećer ne otopi. Dodajte žumanjke, 3 žlice vruće vode i preostali šećer te miksajte najvećom brzinom oko 4 minute dok ne postane gusto i kremasto. Stavite na to snijeg te pažljivo umiješajte.
  • Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, umiješajte mrvice piškota i lješnjake. Stavite to na kremu od jaja te pažljivo umiješajte lopaticom.
  • Stavite tijesto za tortu u kalup (promjera 20–22 cm, namašćen, prekriven papirom za pečenje) i zagladite. Stavite kalup na rešetku u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 30 minuta. Izvadite kalup te ostavite da se biskvit hladi (u kalupu).

Za nadjev:  

  • U međuvremenu sitno nasjeckajte Toffifee. Stucite vrhnje dok se gotovo ne stvrdne u šlag. Zatim postupno dodajte želatinu i dalje tucite dok se vrhnje ne stvrdne. Umiješajte nasjeckani Toffifee u dvije trećine šlaga, pomiješajte preostali šlag i kakao u prahu. Stavite čokoladni šlag u slastičarsku vrećicu (s nastavkom promjera 12 mm).
  • Izvadite biskvit iz kalupa i uklonite papir za pečenje. Prerežite biskvit dvaput vodoravno. Donji biskvit stavite na pladanj za tortu i okružite visokim prstenom za tortu. Na donji biskvit istisnite prsten od čokoladnog šlaga širine i visine oko 3 cm. Preostali čokoladni šlag stavite u hladnjak. Po sredini biskvita stavite pola Toffifee šlaga te zagladite. Na to stavite srednji biskvit te lagano pritisnite.
  • Na biskvit sada stavite oko pola preostalog Toffifee šlaga, a na to preostali biskvit. Propasirajte marmeladu te premažite njome biskvit. Premažite po sredini krug od preostalog Toffifee šlaga. Rub gornjeg biskvita ukrasite preostalim čokoladnim šlagom. Stavite tortu na tri sata u hladnjak. Maknite prsten od torte.
  • Za ukrašavanje stucite vrhnje u šlag. Njime premažite rub torte tako da još uvijek možete vidjeti pojedine slojeve. Prije posluživanja tortu ukrasite Toffifee pralinama i pospite kakaom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Perfekte Rezepte (@perfekte_rezepte)

GastroReceptiKolač o kojem sanjamo: Toffifee torta za sve one kojima kutija okruglih...

Facebook

99,687FanovaLajkaj