• Jolie
  • Gastro

Kolač od limuna koji ćete obožavati!

Zdrava verzija...

Food blogerica Gladuša s nama će dijeliti ukusne i zdrave recepte koji će oduševiti sve kojima je zdrava hrana svakodnevnica, ali i sve one koji tek upuštaju u kuhinjske avanture. Gladušu pratite na bloguInstagramu Facebooku.

Zamislite nešto slatko, a da je pritom i zdravo. Jos k tome jednostavno za pripremu. Mene takvi recepti privuku brzinom munje. Tako me je privukao i ovaj zdravi kolač od limuna – istovremeno sladak i kiseo.  Ne sadrži ni šećer niti masnoće, pa je idealan za one koje paze na liniju. A ne zaboravimo da je limun prepun i vitamina C.

Sastojci:

Za biskvit:

  • pola šalice agavinog sirupa
  • pola šalice otopljenog kokosovog ulja
  • prstohvat soli
  • šalica pirovog brašna
  • pola šalice samljevenih badema

Za kremu:

  • 4 cijela jaja
  • 1 žumanjak
  • 1/3 šalice agavinog sirupa
  • kora 1 limuna
  • 3 žlice tapioke
  • sok 2 1/2 velika limuna

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup kokosovim uljem i stavite sa strane (ja sam koristila manji kalup dimenzija 23cm x 10cm).
Za biskvit pomiješajte kokosovo ulje, sol, agavin sirup te mikserom umutite dok ne dobijete kremastu teksturu. Postupno dodajte pirovo brašno i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte te prstima utisnite u kalup. Savjetujem vam da u kalup prvo stavite papir za pečenje, kako biste kolač kasnije lakše izvadili van.
Pecite biskvit 10-15min, dok ne postane zlatno-smeđ. U ovom dijelu pečenja sam koristila i ventilator. Kad je biskvit pečen i prije nego što ćete staviti kremu, ostavite da se skroz ohladi (20-30min). Smanjite temperaturu pećnice na 160 stupnjeva i isključite ventilaciju.

Za kremu pomiješajte jaja, agavin sirup i limunovu koricu. Dodajte tapioku i dobro je umiješajte da ne ostanu grudice. Dolijte limunov sok, izmješajte i prelijte po ohlađenom biskvitu. Pecite biskvit dok se ne stvori korica, otprilike 24-26 min.
Kada je gotovo, izvadite kolač iz pećnice i pustite da se hladi min. 6 sati. Najbolje je da ga ostavite u frižideru preko noći.

Umjesto agavinog sirupa možete koristit med te slobodno možete povećati njegovu količinu. Koristeći moje mjere, dobit ćete blago slatkasti biskvit i umjereno kiselkastu kremu. Za mene idealan spoj, jer mi je u planu bilo zadovoljiti poriv za slatkim, a pritom ostati na “zdravom”.


0/5


(0 Reviews)

Gastro Recepti Kolač od limuna koji ćete obožavati!

povezano

Trending

U potrazi ste za kaputom? H&M ima odlične...

Već u prvim jesenskim danima kreće potraga za zimskom garderobom, a jedan od ključnih komada bez kojeg je teško zamisliti bilo koji zimski outfit...

Stigla je Jo Malone blagdanska kolekcija

Tema ovogodišnje kolekcije je Magic&Mayhem, a inspiraciju su pronašli u viktorijanskom razdoblju, iluzionistima i njihovim trikovima. Optičke iluzije, izvedbe u teatrima, majstorije i vještine,...

Bershka ima jednu od najboljih party kolekcija ove...

Modnim brendovima koji su predstavili party kolekciju pridružila se i Bershka kolekcijom naziva The Stars Came Out. Kao i prethodnih godina kolekcija donosi pregršt...

Pogledali smo Netflixov crtani film Klaus i već...

U posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama uočili smo da se jako često spominje crtani film Klaus kao jedan od najboljih novih božićnih izdanja...

Bezvremenske vjenčanice Sandre Haddad stvorene su za vječne...

Kreirane za vječne romantičarke, lepršave i lagane vjenčanice Sandre Haddad naglasit će prirodnu jednostavnost svake mladenke. Izrađene od najfinije čipke, prozračnog tila i delikatne...

U Zagreb je stigao Bread Pitt, pekara s...

Kruh je danas definitivno puno više od obične namirnice. Varijacija na temu tijesta je bezbroj, a spajanjem naizgled nespojivog i unošenjem nekih posebnih okusa,...

Facebook

76,553ObožavateljiLajkaj

instagram

32,2k Sljedbenici
Slijedi

pročitajte

jolie preporuke

0/5 (0 Reviews)