• Jolie
  • Gastro

Kolač od limuna koji ćete obožavati!

Zdrava verzija...

Food blogerica Gladuša s nama će dijeliti ukusne i zdrave recepte koji će oduševiti sve kojima je zdrava hrana svakodnevnica, ali i sve one koji tek upuštaju u kuhinjske avanture. Gladušu pratite na bloguInstagramu Facebooku.

Zamislite nešto slatko, a da je pritom i zdravo. Jos k tome jednostavno za pripremu. Mene takvi recepti privuku brzinom munje. Tako me je privukao i ovaj zdravi kolač od limuna – istovremeno sladak i kiseo.  Ne sadrži ni šećer niti masnoće, pa je idealan za one koje paze na liniju. A ne zaboravimo da je limun prepun i vitamina C.

Sastojci:

Za biskvit:

  • pola šalice agavinog sirupa
  • pola šalice otopljenog kokosovog ulja
  • prstohvat soli
  • šalica pirovog brašna
  • pola šalice samljevenih badema

Za kremu:

  • 4 cijela jaja
  • 1 žumanjak
  • 1/3 šalice agavinog sirupa
  • kora 1 limuna
  • 3 žlice tapioke
  • sok 2 1/2 velika limuna

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup kokosovim uljem i stavite sa strane (ja sam koristila manji kalup dimenzija 23cm x 10cm).
Za biskvit pomiješajte kokosovo ulje, sol, agavin sirup te mikserom umutite dok ne dobijete kremastu teksturu. Postupno dodajte pirovo brašno i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte te prstima utisnite u kalup. Savjetujem vam da u kalup prvo stavite papir za pečenje, kako biste kolač kasnije lakše izvadili van.
Pecite biskvit 10-15min, dok ne postane zlatno-smeđ. U ovom dijelu pečenja sam koristila i ventilator. Kad je biskvit pečen i prije nego što ćete staviti kremu, ostavite da se skroz ohladi (20-30min). Smanjite temperaturu pećnice na 160 stupnjeva i isključite ventilaciju.

Za kremu pomiješajte jaja, agavin sirup i limunovu koricu. Dodajte tapioku i dobro je umiješajte da ne ostanu grudice. Dolijte limunov sok, izmješajte i prelijte po ohlađenom biskvitu. Pecite biskvit dok se ne stvori korica, otprilike 24-26 min.
Kada je gotovo, izvadite kolač iz pećnice i pustite da se hladi min. 6 sati. Najbolje je da ga ostavite u frižideru preko noći.

Umjesto agavinog sirupa možete koristit med te slobodno možete povećati njegovu količinu. Koristeći moje mjere, dobit ćete blago slatkasti biskvit i umjereno kiselkastu kremu. Za mene idealan spoj, jer mi je u planu bilo zadovoljiti poriv za slatkim, a pritom ostati na “zdravom”.

Gastro Recepti Kolač od limuna koji ćete obožavati!

povezano

Trending

Lokomotiva by Lana Puljić, Jet Lag, Identity by...

Zagrebačka Tvornica kulture bila je prepuna na drugom i finalnom danu modne manifestacije Zagreb Fashion Destination na kojoj su svoje kreacije predstavili talentirani dizajneri,...

Sportska elegancija za suvremenog Calvin Klein muškarca

Sportska elegancija jedan je od nezaobilaznih trendova za muškarce ove jeseni. Renomirani američki brend Calvin Klein oduševit će sve sportske tipove jednostavnim i neodoljivim...

Aleksandra Dojčinović ostvarila još jedan veliki poslovni uspjeh

Lei Lou by Alex Dojčinović jedan je od najuspješnijih hrvatskih modnih brendova koji je uz to svoje mjesto pronašao i na svjetskoj sceni. Uz...

Slasni L’Occitane voćni ruževi obogaćeni novim jesenskim bojama

L'Occitanov asortiman voćnih ruževa od ove je jeseni obogaćen novim, neodoljivim nijansama. Recept za sjajne usne je zagarantiran, uz ugodan osjećaj mekoće na usnama....

Mickey i Minnie Mouse našli su se na...

Iako su u posljednje vrijeme popularna božićna drvca koja će elegantno biti okićena u jednoj ili dvije boje, sigurni smo da među vama ima...

Pet novih torbica iz Manga koje su nas...

Torbe manjih ili srednjih dimenzija već nekoliko godina su jedne od najpopularnijih što nimalo ne čudi jer su dovoljne velike da stane najosnovnije što...

Facebook

75,795ObožavateljiLajkaj

instagram

32,0k Sljedbenici
Slijedi

pročitajte

jolie preporuke