Pistacije, jagode i mrvljeni plazma keksi?
Što se nas tiče, zvuči kao odlično okusna kombinacija za proljetni desert koji će i okusom i izgledom biti jako primamljiv. Uz jednostavnu pripremu, ova torta od mascarpone sira i pistacija bit će vladarica vašeg stola bilo da ju poslužite za vikend na nekom druženju ili ju pak pripremite nekome kao rođendansku tortu. Ne uključuje paljenje pećnice, a uz dodatak bijele čokolade zadovoljit će i ljubitelje jako slatkih slastica. Pripremite ju prema uputama u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Torta od pistacija i jagoda
Sastojci:
• 350 g mljevene plazme
• 125 g maslaca
• Vanilin šećer
• 50 g bijele čokolade
• 140 ml mlijeka
• 500 g mascarpone sira
• 300 g kreme od pistacija
• 40g bijele čokolade
• Jedna vrećica kremfixa
- 50 g jagoda za dekoraciju i sjeckani lješnjak po želji
Postupak pripreme:
- Umutite plazmu s otopljenim maslacem, zatim dodajte vanilin šećer, otopljenu bijelu čokoladu i mlijeko. Kad se sve lijepo sjedini, utisnite u pleh promjera 24 cm (u redu je i regularan od 26 cm), izravnajte i ostavite da se hladi u frižideru.
- Umutite mascarpone, pa dodajte kremu od pistacija i otopljenu bijelu čokoladu i nastavite mikserom mutiti dok sve ne postane jako kremasto. Zatim smjesi dodajte kremfix i mikserom na najmanjoj brzini umutite kremu samo da se kremfix stopi s ostatkom smjese.
- Na sloj od plazme prebacite kremu, poravnajte vrh i ostavite kolač najmanje 5 sati u frižideru da se lijepo stisne – a idealno bi bilo preko noći. Prije posluživanja na vrh torte narežite jagode na ploškice i sve po želji posipajte usitnjenim lješnjacima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.