Krenula je sezona uživanja u kestenima. Iskoristite ih za ovu odličnu tortu s čokoladom

Ima li ljepšeg od mirisa i okusa jesenskih kestena? Za nas ne, a najbolje će se istaknuti u ovoj sočnoj, a tako jednostavnoj torti s čokoladom.

0
658
@theoliveandmango

Jedina potvrda koja nam treba u vezi toga da je jesen doista stigla je postavljanje brojnih štandova s pečenim kestenima diljem grada. Miris pečenih kestena u zraku automatski nas asocira na hladne dane, zubato sunce i šarenilo jesenskog lišća, a nema nam slađeg nego kušati prve sezonske kestene i kesten pire. Ako se i vi ubrajate među one koji se vesele slasticama koje donosi ovo godišnje doba te želite do maksimuma uživati u trenutno dostupnim plodovima, preporučamo vam da se okušate u izradi torte koju vam donosimo u nastavku. Njezina kombinacija okusa oduševila bi svakakoga.

Torta od kestena i čokolade

Sastojci:

  • 225 grama tamne čokolade
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 125 grama maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 435 grama nezaslađenog kesten pirea
  • 2 žlice ruma
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 65 grama šećera

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za tortu premažite s malo maslaca ili obložite papirom za pečenje. Čokoladu grubo nasjeckajte na komade, rastopite je i stavite sa strane. Bjelanjke odvojite od žumanjaka, stavite ih u posudu u koju ćete dodati prstohvat soli i istucite ih u snijeg.
  • U drugoj posudi umutite maslac, kesten pire i šećer. Dodajte žumanjke, rum, ekstrakt od vanilije i čokoladu. U smjesu zatim dodajte žlicu snijega od bjelanjaka, dobro promiješajte pa polako dodajte ostatak i izmiksajte da se sve spoji.
  • Tijesto ulijte u kalup za pečenje i pecite 40-50 minuta. Torta mora ostati nešto mekša u sredini. Čačkalicom možete provjeriti je li pečena, ali ne smije izaći potpuno čista kako biskvit ne bi bio presuh.
  • Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi i na kraju je ukrasite po želji – šlagom ili šećerom u prahu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime