Kruh koji baš svaki put uspijeva

Jednostavan recept...

Ako niste vješti u kuhanju, priprema kruha vam se sigurno čini kao nešto u što se nećete lako upustiti. Međutim, recept koji vam danas donosimo je jednostavan, ne iziskuje veliko iskustvo (ne morate ga ručno mijesiti) i baš svaki put uspijeva. Možete koristiti razne vrste brašna, ali ipak pazite da vam uvijek barem jedna trećina bude obično bijelo ili pirovo brašno. Drugi dio može biti raženo, heljdino, zobeno… U nastavku vam donosimo točne omjere namirnica i način pripreme.

Sastojci:

3 šalice brašna
1,5 šalica vode
1/3 žličice kvasca
1 žličica soli

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke pa dodajte vodu. Sve sastojke zajedno miksajte sa spiralnim nastavcima ako se radi o ručnom mikseru, dok kod stolnog koristite nastavak za miješanje tijesta. Kad se sve dobro sjedini, prekrijte zdjelu s tijestom najlonskom folijom i ostavite da se diže 6 sati (možete ga zamijesiti i navečer i peći ujutro). Kruh pecite u manjem plehu, a možete ga staviti u kalup za tortu koji ste obložili pek papirom. Ako vam se učini da je smjesa rijetka, ne brinite, upravo takva treba biti. Pecite ga oko 45 minuta na 220 stupnjeva. Kruh izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Gastro Recepti Kruh koji baš svaki put uspijeva

povezano

jolie preporuke

Stiglo je obiteljsko pakiranje omiljenog Lino Lada sladoleda!

Nakon Lino Lada sladoleda na štapiću koji je prošlog proljeća postao apsolutni hit, Ledo je ove sezone predstavio Lino Lada sladoled u velikom obiteljskom...

Noviteti iz Zare, Manga i H&M-a koje jedva čekamo vidjeti u ljetnim izdanjima

Vrlo smo oprezni s istraživanjem noviteta koji se mogu pronaći u našim omiljenim high street trgovinama jer realno, nije odjeća najbitnija u ovom izolacijskom...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...

Tiger King: Joe Exotic je anti-junak našeg izolacijskog doba

Andreu pratite na službenoj stranici, Facebooku i Instagramu te čitajte njezine tjedne kolumne na Jolie.hr-u. Hey all you cool cats and kittens, da sumiram u kojem...

Zdrave palačinke od integralnog brašna

Mi vam danas donosimo recept za palačinke s integralnim brašnom i zobenim pahuljicama koje su odličan izbor za doručak. Uz zdrave verzije namaza ili...

Nova Startas kolekcija donosi 12 neodoljivih modela

Borovo predstavlja dvanaest novih, neodoljivih modela nove Startas kolekcije proljeće/ljeto 2020. Startas tenisice dio su avanture zvane život mnogih generacija, a ovogodišnja kolekcija je...

Trending

Disneyland otkrio recept za svoje kultne churrose

Disneyland je zatvorio svoja vrata diljem svijeta dok traje epidemija virusa Covid-19 što je rastužilo brojne obožavatelje ovog mjesta na kojem se i odrasli...

Ovo nam je još uvijek najslađi način za dekorirati pisanice

Uz one provjerene tradicionalne metode ukrašavanja pisanica karakteristične za naše područje, svake se godine pojave nove ideje koje se sada šire lakše nego ikada...

Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

U raznim krajevima ima drugačiji naziv – pogača, sirnica, pinca… a svako mjesto, pa i svako domaćinstvo ima svoj recept. Pogađate, imamo i mi svoj...

‘Oldskul’ igrica koja osvaja šarmantnom grafikom – jeste li već igrali Machinarium?

Naslušali smo se puno priča o tome koliko je dobro maknuti se od laptopa ili mobitela i vrijeme posvetiti nekim drugim aktivnostima. No, u...

Najpoželjnije nude sandale iz aktualnih kolekcija high street brendova

Među klasične komade koje nosimo iz sezone u sezonu, svakako treba uvrstiti nude sandale na koje uvijek možemo računati. Bez obzira radi li se...

Uskrsni kruh s cimetom uljepšat će svaki doručak

Kringle je ime za estonski tradicionalni slatki kruh koji se jede za blagdane i razna slavlja. Ova slastica koja na jednostavan način kombinira mekano...

Facebook

82,153ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Disneyland otkrio recept za svoje kultne churrose

Disneyland je zatvorio svoja vrata diljem svijeta dok traje epidemija virusa Covid-19 što je rastužilo brojne obožavatelje ovog mjesta na kojem se i odrasli...

Ovo nam je još uvijek najslađi način za dekorirati pisanice

Uz one provjerene tradicionalne metode ukrašavanja pisanica karakteristične za naše područje, svake se godine pojave nove ideje koje se sada šire lakše nego ikada...

Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

U raznim krajevima ima drugačiji naziv – pogača, sirnica, pinca… a svako mjesto, pa i svako domaćinstvo ima svoj recept. Pogađate, imamo i mi svoj...

‘Oldskul’ igrica koja osvaja šarmantnom grafikom – jeste li već igrali Machinarium?

Naslušali smo se puno priča o tome koliko je dobro maknuti se od laptopa ili mobitela i vrijeme posvetiti nekim drugim aktivnostima. No, u...

Najpoželjnije nude sandale iz aktualnih kolekcija high street brendova

Među klasične komade koje nosimo iz sezone u sezonu, svakako treba uvrstiti nude sandale na koje uvijek možemo računati. Bez obzira radi li se...

Uskrsni kruh s cimetom uljepšat će svaki doručak

Kringle je ime za estonski tradicionalni slatki kruh koji se jede za blagdane i razna slavlja. Ova slastica koja na jednostavan način kombinira mekano...