Citrusni plodovi uvijek donose zanimljiv okus u desertima, a spoj bijele čokolade i limuna odlična je kombinacija u jednostavnim kuglicama za koje nije potrebno paliti pećnicu. U nastavku pročitajte što vam je sve potrebno i način pripreme:
Sastojci:
320 g bijele čokolade
90 ml slatkog vrhnja
80 g maslaca
2 limuna
kokosovo brašno
Priprema:
U slatko vrhnje naribajte koricu jednog limuna pa stavite na vatru i pustite da zavrije. Skinite s vatre i pustite da odstoji 20 minuta. U međuvremenu otopite bijelu čokoladu pa u nju dodajte vrhnje (prethodno ga procijedite na sitnu cjediljku da uklonite komadiće limuna). Dodajte sok od 2 limuna i maslac omekšan na sobnoj temperaturi. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine, zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji minimalno dva sata. Nakon toga smjesu vadite žličicom na papir za pečenje i ostavite u hladnjak na 30 minuta. Kad se smjesa dovoljno stisne, oblikujte je rukama u kuglice koje potopm uvaljate u kokosovo brašno.