Kesteni su jedan od najomiljenijih plodova jeseni, a osim u pireu, pečene i kuhane, ove orašaste plodove volimo jesti i kao filu raznih kolača. Jedna od jednostavnijih slastica kojima se možemo počastiti, a da obiluje raskošnim okusom kestena, kesten su kuglice. Kombinacija ruma, čokolade i kestena je bezvremenska, a priprema jako jednostavna pa se ovu slasticu i više nego isplati napraviti. Bilo da sami radite kesten pire ili da ga kupite, ovaj recept će ispasti odlično, a sviđa nam se i to što je prikladan i za najneiskusnije slastičare. Recept pronađite u nastavku.
Kuglice od kestena
Sastojci:
- 200 g kesten pirea
- 50 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
- 2 žlice ruma
- 100 g rastopljene čokolade
- 100 g naribane čokolade
- Lješnjaci za ukrašavanje
Postupak pripreme:
Izmiješati kesten pire, maslac, rum i šećer u prahu. Rastopiti čokoladu i izmiješati sa pripremljenom smjesom. Sačekati da se malo prohladi i oblikovati bombice, pa svaku uvaljati u naribanu čokoladu. U sredinu svake bombice može se staviti po jedna čokoladna dražeja, po volji. Za kraj posipajte kuglice drobljenim lješnjacima.