Razdoblje Adventa nije posebno samo zbog raskošnih dekoracija po ulicama gradova, već i zbog gastronomske ponude u kojoj uvijek uživamo u ovo doba godine. Tu su tradicionalno kobasice, fritule i voće u čokoladi, ali i neizostavno kuhano vino. No, taj je alkoholni klasik mnogima pomalo i dosadio pa su se proteklih blagdana počeli pojavljivati i sve češće koristiti i drugi vrući kokteli i napitci koji nas mogu zagrijati tijekom hladnih zimskih izlazaka. Među favoritima je definitivno i aromatični kuhani cider, odnosno kuhana jabukovača obogaćena mješavinom božićnih začina i citrusnih nota. Alkoholna je to vruća bomba kojoj malo tko može odoljeti pa je pravo vrijeme da je naučite napraviti i kod kuće. Vjerujte nam, vrlo je jednostavno.
Kuhani cider (1 litra)
Sastojci:
- 3 bočice Somersbyja (okus po želji, bazga, jabuka, kruška, borovnica…) ili litra domaće jabukovače
- Štapić cimeta
- 10 klinčića
- Par zvjezdanih anisa
- Jedan limun ili naranče, zelene jabuke, malo borovnice
- Malo muškatnog oraščića
Priprema:
Ulijte u lonac količinu Somersbyja po izboru, te dodajte mirodije po želji. Mješavinu zagrijati, no paziti da ne prekipi. Poslužiti u staklene čaše s drškom, ukrasiti ploškama naranče ili limuna i na kraju naribati muškatni oraščić po želji.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.