Tržnice su prepune raznovrsnog sezonskog povrća od kojega možete spremiti mnoga ukusna i zdrava jela. Kombinacija riže i povrća, odlična je ideja u ljetnim mjesecima pa vam danas donosimo recept za rižot s tikvicama, mrkvom i graškom.
Potrebno vam je:
1 manja tikvica
10 dkg graška
2 mrkve srednje veličine
crveni luk
češnjak
maslinovo ulje
20 dkg riže
sir ribanac
sol, papar, koncentrat rajčice
Priprema:
Na malo maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i pirjajte još 2 minute te polako dodajte vodu (možete koristiti i temeljac od povrća). Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploškice, narezanu tikvicu i grašak. Začinite sa soli, paprom i dodajte žlicu koncentrata od rajčice. Dolijevajte vode po potrebi dok se riža ne skuha. Po želji posipajte sirom ribancem.