Mnogi se sjećaju sretnih dana iz djetinjstva kada su jeli sladoledne Banana Split kupove i uživali u sladolednim sendvičima, a sada smo mi pronašli recept kojim možete proslaviti ulazak u ljeto te spojiti ta dva odlična deserta u jedno! Naime, na Instagramu smo naišli na odličan recept za DIY sladoledni sendvič od banane i čokolade, koji okusom točno imitira Banana Split kup.
Ovaj desert traži malo dužu pripremu, ali unatoč tome nije kompliciran za izradu te će vas već na prvi griz ili liz vratiti u dane mladosti. Kako su temperature visoke, a tijelo nam traži osvježenje, ovo je idealan slatki snack za početak pravog ljeta, a kako ga pripremiti pročitajte niže u članku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sendvič sladoled Banana Split
Sastojci:
- 1.8 l sladoleda od vanilije
- 2 male zrele banane
- 1 žlica limunovog soka
- 1/2 žličice paste od mahune vanilije
- 200 g keksa s mliječnom čokoladom
- 1.5 žličica sirupa od rižinog slada
- 1.5 žličica sirovog kakaa u prahu
- 2 žlice badema u listićima, prženih
- 10 trešanja, za posluživanje
Postupak pripreme:
- Izvadite kalup promjera 16 x 26 cm. Obložite papirom za pečenje, tako da viri iznad robova kalupa. Stavite sladoled u veliku zdjelu. Ostavite ga sa strane 10 minuta da omekša.
- U međuvremenu stavite banane, limunov sok i pastu od mahune vanilije u malu zdjelu. Vilicom zgnječite gotovo glatku smjesu. Zatim smjesom prekrijte sladoled i sve skupa preselite u pleh, raširite i prekrijte folijom od plastike. Stavite u zamrzivač na 8 sati ili preko cijele noći, kako bi se krema lijepo stisnula.
- Ujutro pripremite drugi pleh iste veličine tako da ga obložite papirom za pečenje. Na papir stavite 10 keksa, čokoladnom stranom prema gore, na pripremljeni pleh. Izvadite sladoled iz posude i stavite na čistu dasku za rezanje. Radeći brzo, pomoću okruglog rezača od 5 cm izrežite 10 krugova od ploče sladoleda. Na svaki biskvit stavite 1 krug sladoleda. Na vrh stavite drugi keks, čokoladnom stranom prema dolje i lagano pritisnite da se zatvori. Stavite kekse u zamrzivač na 4 sata ili dok se ne stisne.
- U međuvremenu, za čokoladni umak, stavite prvo sirup od rižinog slada i kakao prah u zdjelu. Miješajte dok ne postane glatko i sjedinjeno. Svaki sladoledni sendvič prelijte žlicom čokoladnog umaka. Pospite ga prženim bademima i vrh ukrasite trešnjama. Opcija je i da ih samo sa strane posipate čokoladnim komadićima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.