Ljetni hit s TikToka: Recept za Peach Cobbler Dump Cake koji će vas oduševiti

Pravi ljetni gastro užitak.

Ako tražite desert koji je jednako sočan, mirisan i jednostavan za pripremu, a pritom izgleda kao da ste se baš potrudili – onda je Peach Cobbler Dump Cake pravi ljetni favorit. Ovaj viralni TikTok kolač već je osvojio društvene mreže, a sada je vrijeme da osvoji i vašu kuhinju. I ne brinite, za ovu verziju ne koristimo gotove mješavine – sve je ‘from scratch’, ali i dalje krajnje jednostavno.

Idealna kombinacija zrelih breskvi, hrskavog biskvita i mirisa vanilije savršeno se slaže s kuglicom sladoleda ili žlicom tučenog vrhnja. Ljeto na tanjuru? Apsolutno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kelly (@innoverecipes)

Peach Cobbler Dump Cake

Sastojci:

Za nadjev od breskvi:

  • 800 g zrelih breskvi (ili 2 konzerve breskvi u vlastitom soku, ocijeđene)
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica limunovog soka
  • Prstohvat soli

Za biskvitnu smjesu:

  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 120 ml mlijeka
  • 80 g otopljenog maslaca (plus još malo za namazati posudu)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite keramičku ili staklenu posudu za pečenje (veličine otprilike 20×30 cm).
  • Pripremite breskve: Ako koristite svježe breskve, ogulite ih i narežite na tanke kriške. U zdjeli ih pomiješajte sa smeđim šećerom, cimetom, vanilijom, limunovim sokom i prstohvatom soli. Ova mješavina će zamirisati cijelu kuhinju. Ulijte breskve (zajedno s dobivenim sokom) ravnomjerno u posudu za pečenje.
  • U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte mlijeko, vaniliju i otopljeni maslac pa sve kratko izmiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Lagano prelijte biskvitnu smjesu preko breskvi. Ne miješajte! Smjesa će se tijekom pečenja prirodno razliti i napraviti prekrasan, rustikalni kolač.
  • Pecite oko 40–45 minuta, dok vrh ne postane zlatno-smeđi, a kuhinja zamiriše. Poslužite toplo – idealno s kuglicom sladoleda od vanilije ili s tučenim vrhnjem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kelly (@innoverecipes)

GastroReceptiLjetni hit s TikToka: Recept za Peach Cobbler Dump Cake koji će...

Skintegra slavi 8. rođendan uz edukaciju, inovacije i nove formule

Povodom rođendana brenda Skintegra, 5. lipnja održan je edukativni online event FUTURESKIN koji je okupio više od 500 prijavljenih ljubitelja kvalitetne i znanstveno utemeljene...

Facebook

100,860FanovaLajkaj