Ljubitelji tiramisua pripremite se – ovaj recept s jagodama i kokosom je sve što vam treba!

Talijanski klasik među desertima, no ovog puta sa zanimljivim twistom.

Tiramisu je jedan od najprepoznatljivijih deserata svijeta. Kombinacija mascarpone sira, piškota, kakaa i kave oduševljava mnoge, pa ne čudi stoga da se ovo talijansko gastronomsko čudo s godinama počelo modernizirati te da su svi pokušali napraviti svoju verziju klasičnog tiramiusa.

I dok tradicionalni tiramisu svoje korijene vuče s područja Venecije i sjeverne Italije, danas ga možemo u raznim oblicima kupiti i kušati diljem svijeta, a gastro blogeri svako malo izbace novu verziju recepta koja oduševi naša nepca. Tako smo pronašli i recept za pravi ljetni tiramisu – onaj s jagodama i kokosom! Svakako neobičan, osvježavajuć i lagan, ovaj desert odlično će upotpuniti bilo koji ljetni obrok te zasigurno zadiviti svakoga kome ga poslužite.

Odlično je i to što ne sadrži kavu, čiji okus nekim ljudima u ovom kolaču inače smeta. Pripremite ovaj sočni desert još danas i uvjerite se da ponekad malo izmijenjeni recept može biti ukusniji od originala!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hatibon (@hatibon)

Tiramisu s jagodama i kokosom

Sastojci:

  • 50 g kokosa
  • 500 g jagoda
  • 50 ml soka od naranče
  • 50 ml likera od kokosa
  • vrh noža unutrašnjosti od jedne mahune vanilije
  • 500 g mascarpone sira
  • 50 g šećera
  • 1 velika žlica soka od limuna
  • 50 g bijele čokolade
  • 125 ml slatkog vrhnja
  • 150 g piškota

Postupak pripreme:

  • Kokos u jednoj tavici bez dodatka masnoće tostirati dok ne dobijemo zlatno-smeđu boju. Jagode oprati, odstraniti zeleni dio i ostaviti da se posuše. 100 grama jagoda sa sokom od naranče i likerom od kokosa pasirati štapnim mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
  • Unutrašnjost mahune vanilije, mascarpone, šećer i sok od limuna pjenjačom sjediniti u glatku masu. Čokoladu naribati. Slatko vrhnje izmiksati u čvrsti snijeg. Sve zajedno s 30 grama kokosa umiješati u mascarpone kremu. 350 grama jagoda nasjeći na sitne komadiće i umiješati u kremu.
  • Na dno zdjele poslagati piškote i preliti polovicom pirea od jagoda. Raspodijeliti polovicu kreme. Opet poslagati piškote, preliti ostatkom pirea i premazati ostatkom kreme. Ostaviti, prekriveno, najmanje 3 sata u hladnjaku.
  • Prije serviranja izrežite 50 g jagoda na ploškice i raspodijelite po tiramisu te pospite s 20 grama kokosovih listića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hatibon (@hatibon)

GastroReceptiLjubitelji tiramisua pripremite se - ovaj recept s jagodama i kokosom je...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj