Ljubitelji tiramisua pripremite se – ovaj recept s jagodama i kokosom je sve što vam treba!

Talijanski klasik među desertima, no ovog puta sa zanimljivim twistom.

Tiramisu je jedan od najprepoznatljivijih deserata svijeta. Kombinacija mascarpone sira, piškota, kakaa i kave oduševljava mnoge, pa ne čudi stoga da se ovo talijansko gastronomsko čudo s godinama počelo modernizirati te da su svi pokušali napraviti svoju verziju klasičnog tiramiusa.

I dok tradicionalni tiramisu svoje korijene vuče s područja Venecije i sjeverne Italije, danas ga možemo u raznim oblicima kupiti i kušati diljem svijeta, a gastro blogeri svako malo izbace novu verziju recepta koja oduševi naša nepca. Tako smo pronašli i recept za pravi ljetni tiramisu – onaj s jagodama i kokosom! Svakako neobičan, osvježavajuć i lagan, ovaj desert odlično će upotpuniti bilo koji ljetni obrok te zasigurno zadiviti svakoga kome ga poslužite.

Odlično je i to što ne sadrži kavu, čiji okus nekim ljudima u ovom kolaču inače smeta. Pripremite ovaj sočni desert još danas i uvjerite se da ponekad malo izmijenjeni recept može biti ukusniji od originala!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hatibon (@hatibon)

Tiramisu s jagodama i kokosom

Sastojci:

  • 50 g kokosa
  • 500 g jagoda
  • 50 ml soka od naranče
  • 50 ml likera od kokosa
  • vrh noža unutrašnjosti od jedne mahune vanilije
  • 500 g mascarpone sira
  • 50 g šećera
  • 1 velika žlica soka od limuna
  • 50 g bijele čokolade
  • 125 ml slatkog vrhnja
  • 150 g piškota

Postupak pripreme:

  • Kokos u jednoj tavici bez dodatka masnoće tostirati dok ne dobijemo zlatno-smeđu boju. Jagode oprati, odstraniti zeleni dio i ostaviti da se posuše. 100 grama jagoda sa sokom od naranče i likerom od kokosa pasirati štapnim mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
  • Unutrašnjost mahune vanilije, mascarpone, šećer i sok od limuna pjenjačom sjediniti u glatku masu. Čokoladu naribati. Slatko vrhnje izmiksati u čvrsti snijeg. Sve zajedno s 30 grama kokosa umiješati u mascarpone kremu. 350 grama jagoda nasjeći na sitne komadiće i umiješati u kremu.
  • Na dno zdjele poslagati piškote i preliti polovicom pirea od jagoda. Raspodijeliti polovicu kreme. Opet poslagati piškote, preliti ostatkom pirea i premazati ostatkom kreme. Ostaviti, prekriveno, najmanje 3 sata u hladnjaku.
  • Prije serviranja izrežite 50 g jagoda na ploškice i raspodijelite po tiramisu te pospite s 20 grama kokosovih listića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hatibon (@hatibon)

GastroReceptiLjubitelji tiramisua pripremite se - ovaj recept s jagodama i kokosom je...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram