Marelice nikad nisu bile slađe. Iskoristite ih za ovaj lagani ljetni kolač

Za pripremu ovog deserta trebat će vam samo najosnovnije namirnice i tek malo vremena.

Iako se stradicionalno smatra kako biskvitne kolače najčešće pečemo tijekom hladnijeg doba godine i kombiniramo s okusima đumbira, medenjaka ili pak čokolade, postoje i ljetne verzije izdašnih, mekih i sočnih biskvitnih torti koje nas svojim okusom baš uvijek oduševe. Jedna od takvih je i ova koju vam predstavljamo – meka torta s marelicama.

Kako su marelice stigle na naše tržnice prije nekoliko tjedana, sada je idealno vrijeme da ih kupite i uživate u njihovoj slatkoći. Osim što su jako ukusne same za sebe, divno se uklapaju u biskvitne kolače za čiju vam izradu trebaju samo osnovne namirnice koje vjerojatno već ionako imate kod kuće. Dakle, iako ovaj kolač traži paljenje pećnice, okusom će razveseliti i vas i sve vaše ukućane – pa biste mu ovog tjedna svakako mogli dati šansu.

Odlično se slaže s kavom ili pak šlagom, a recept pronađite u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karo Kulinarik | Foodblogger (@karo_kulinarik)

Meki biskvitni kolač s marelicama

Sastojci:

  • 500 g marelica
  • 180 g brašna
  • 150 g šećera
  • 85 g maslaca
  • 80 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  •  ½ žličice soli
  • 1 limun

Postupak pripreme:

  • Marelice dobro operite i narežite na kriške ili polovice te ih prelijte sokom pola limuna. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega ravnomjerno posložite marelice.
  • Za pripremu biskvita najprije izmiksajte maslac sa šećerom, dodajte dva jaja i nastavite miksati te na kraju dodajte smjesi mlijeko. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i koricu jednog limuna. Suhe sastojke dodajte smjesi jaja i maslaca te sve dobro povežite.
  • Smjesu za biskvit prelijte preko marelica i pecite kolač oko 40 minuta na 180 stupnjeva.  Kada je kolač gotov izvadite ga iz pećnice te ostavite da se malo ohladi. Kada više nije vruć, stavite tanjur na kalup i preokrenite kolač na njega. Po želji posipajte šećerom u prahu prije posluživanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anna Guidorzi (@pelle_di_pollo)

GastroReceptiMarelice nikad nisu bile slađe. Iskoristite ih za ovaj lagani ljetni kolač

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj