Mekane krafne koje uspijevaju svaki put!

Mekane i mirisne...

Krafne su slastica koju volimo jesti tijekom cijele godine, a posebno nam privlače pažnju za vrijeme poklada. Najvažnija stvar je, naravno, dobar recept koji će bez problema lako slijediti i svi koji nisu najvještiji u spremanju slastica. Uz ukusno tijesto, važno je odabrati i fino punjenje poput džemova i čokolade, a da bi uz okus i izgled bio privlačan možete se poigrati nekom zanimljivom glazurom. Sve potrebne namirnice i postupak pripreme donosimo u nastavku.

Sastojci:

80 dkg brašna
8 dkg šećera
8 dkg maslaca
3 žutanjaka
2 bjelanjka
3 dcl mlijeka
1 kocka kvasca
1 vanilin šećer
1 žličica soli
naribana korica limuna
ulje za prženje

Priprema:

Kvasac razmrvite i ostavite da se diže sa malo toplog mlijeka i žličicom šećera. U brašno dodajte šećer, vanilin šećer, sol, maslac, limunovu koricu,  jaja i mlijeko, a na kraju dodajte dignuti kvasac te umijeste glatko tijesto. Ostavite da se smjesa diže na sobnoj temperaturi sat vremena. Kad se tijesto digne, razvaljajte na debljinu od 1 cm te radite okrugle oblike veličine koju želite (možete se poslužiti čašom). Prije prženja ostavite ih jos 10-tak minuta da odstoje. Zagrijate ulje, a kad stavite krafne smanjite temperaturu, te pržite sa svake strane u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

GastroReceptiMekane krafne koje uspijevaju svaki put!

Facebook

99,687FanovaLajkaj