Mekane švedske krafne koje morate probati!

Jolie

Recepti

Mekane švedske krafne koje morate probati!

Mekane švedske krafne koje morate probati!

Verzija krafni koja će vam se sigurno svidjeti.

Iako krafne u ovo doba godine najčešće vežemo za poklade, mnogima su omiljen doručak i desert tijekom cijele godine. Klasične verzije koje se spremaju u hrvatskim kuhinjama obožavamo, ali ovaj put nas je privukao švedski tradicionalni kolač – semlör. Po receptu, ove se krafne ne prže u dubokom ulju, već  se peku u pećnici, a dolaze s ukusnim nadjevom od badema. U nastavku pročitajte koje su vam namirnice potrebne te postupak pripreme.

Sastojci za tijesto:

325 g glatkog brašna
50 g šećera
100 g maslaca
1 vrećica kvasca
125 ml mlijeka
1 žličica mljevenog kardamoma
1/2 žličice praška za pecivo
sol
1 jaje

Sastojci za punjenje:

100 g mljevenih badema
80 g šećera u prahu
3 žlice mlijeka
ekstrakt vanilije

500 ml vrhnja za šlag

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannah, 29 (@gotlandspinglan) on

Postupak:

Pomiješajte kvasac, žličicu šećera i 25 ml toplog mlijeka pa ostavite 10 minuta. U veću zdjelu stavite brašno, dodajte prstohvat soli i kardamom, pomiješajte pa dodajte preostali šećer, jaje, prašak za pecivo, 100 ml mlijeka i maslac omekšan na sobnu temperaturu. Umijesite tijesto pa ga izvadite i nastavite mijesiti na radnoj površini (koju ste prethodno pobrašnili) i mijesite dok ne postane glatko (po potrebi dodajte malo brašna, ali pazite da tijesto ostane mekano). Tijesto vratite u posudu i ostavite da se diže (oko sat vremena). Nakon što se tijesto digne, podijelite ga u jednake dijelove, oblikujte u kuglice te stavite na lim obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite da se dižu još 45 minuta. Umutite jaje i žličicu mlijeka pa njime premažite tijesto i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 C i pecite 15-tak minuta. Nakon što su pečena, pustite da se ohlade pa izrežite vrh  te izdubite donji dio te pomiješajte sa mljevenim bademima, šećerom, mlijekom te ekstraktom vanilije. Nadjevom punite krafne, dodajte šlag, na vrh stavite gornji dio tijesta te pospite šećerom u prahu.

  Recept za prefinu domaću Lino Ladu morate uvrstiti u svoj repertoar

 







Pročitajte


<
Jolie preporuka