Mirisne rolice s cimetom poslastica su koju će voljeti svi ukućani

Kombinacija okusa koja oduševljava!

Rijetko koji miris nas toliko podsjeća na zimske mjesece kao što je to miris cimeta i vanilije, a ovaj desert divnog izgleda može se pohvaliti time da će cijelu kuću zamirisati upravo neodoljivim zimskim aromama. Slavne cinnamon rolls, rolice od cimeta, inače su tradicionalni skandinavski desert koji je postao planetarno popularan zahvaljujući američkim pekarnicama koje su ga počele pripremati.

Kombinacija cimeta, šećera, vanilije i maslaca u ovim slasnim kolačićima rijetko koga ostavlja ravnodušnim, a mi vam zato donosimo jednostavan recept koji će se svidjeti svim ljubiteljima pekarskih slastica. Naime, rolice s cimetom nije nimalo teško napraviti ako ste iole skloni izradi dizanog tijesta, koje je baza ovog kolača.

Ipak, čak i ako ne volite sami mijesiti tijesto, uvijek ga možete kupiti gotovog te samo narezati na trakice, posipati šećerom i cimetom te zarolati i ispeći. Iako je ta opcija jednostavnija i štedi vrijeme, preporučamo vam da sami probati napraviti dizano tijesto za svoje rolice – okus će ipak biti drugačiji. U samo dva sata pripreme i pečenja, i vaš dom uz ovaj recept može mirisati kao prava zimska oaza.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 600 g glatkog brašna
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 220 ml toplog mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica soli
  • 2 jaja
  • 150 g maslaca

Za posip:

  • 10 žlica cimeta
  • 10 žlica šećara
  • 150 g maslaca

Za preljev:

  • 100 g sirnog namaza
  • 120 g šećera u prahu
  • 50 g maslaca
  • 100 ml mlijeka

Postupak pripreme:

U toplom mlijeku u koje treba dodati 1 žlicu šećera pomiješajte kvasac. Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 10-tak minuta dok se ne počne dizati. Za to vrijeme pomiješajte u većoj posudi brašno, ostatak šećera, sol, jaja i 150 grama otopljenog maslaca. Zatim u smjesu dodajte dignuti kvasac te umijesite dizano tijesto koje u konačnici mora biti glatko i kompaktno. Pokrijte ga krpom i pustite da se na toplom mjestu diže barem 30 minuta do sat vremena.

Zatim ga izvadite iz posude, na radnoj površini izvaljajte i izrežite na pravokutnik ili trakicu debljine 6-7 milimetara. Premažite tijesto otopljenim maslacem te ga zatim posipajte šećerom i cimetom. Zarolajte trakice u male rolade ili pužiće. Zatim rolice slažite u namašćeni lim za pečenje, ali tako da se ne dodiruju. Uključite pećnicu da se grije na 200 C i za to vrijeme pustite roladice da malo narastu. Pecite rolice 25 minuta na 200 stupnjeva.

Dok se rolice peku, napravite preljev. Pomiješajte otopljeni maslac sa šećerom u prahu i sirnim namazom. Na kraju polako ulijevajte mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku smjesu. Pečene rolice sa cimetom prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Half & Half Magazine (@handhmag)

GastroReceptiMirisne rolice s cimetom poslastica su koju će voljeti svi ukućani

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj