Morate isprobati neodoljivu kombinaciju jagoda i bosiljka u ovom domaćem sladoledu

Spoj okusa koji obara s nogu.

Iako je najkomotnije kupiti gotove sladolede, oni ni izbliza nisu ukusni ni zdravi kao oni koje napravimo sami. Ovog ljeta stoga nemojte biti lijeni jer u samo nekoliko minuta možete uživati u najfinijem i najkremastijem sladoledu s okusom jagoda i bosiljka. I ne, ova kombinacija nije nimalo čudna, zapravo je odlična!

Mnogi smatraju da mediteransko začinsko bilje ide samo u slana jela i tu se jako varaju. Začinske trave itekako mogu obogatiti deserte te im dati dodatnu dozu svježine, a upravo to je slučaj s kombinacijom svježih jagoda i friško ubranog bosiljka. Jedino što vam treba za ovaj recept je malo vremena i dobar blender te sastojci po izboru. Mi vam u nastavku donosimo recept za osvježavajući domaći sladoled od bosiljka i jagoda, ali sladoled ovog tipa možete na isti način napraviti od bilo kojeg voća!

Sladoled od jagoda i bosiljka

Sastojci:

  • Zaleđene banane (ovisno o količini koju radite, ali za početak bi trebale biti dosta dvije)
  • 200 grama zaleđenih jagoda
  • Nekoliko listova svježeg bosiljka
  • Malo javorovog sirupa po želji

Postupak pripreme:

Sve sastojke stavite u high speed blender/multipraktik i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Možete ga jesti odmah, a možete ga staviti i u zamrzivač na nekoliko sati. Što vam je blender jači, to će vam ovaj posao biti lakši. Ako vidite da se muči s blendanjem, slobodno dodajte žlicu do dvije mlijeka da mu malo olakšate posao miksanja sastojaka. Na kraju prelijte sladoled odabranim umakom ili ga posipajte komadićima pistacija i listićima mente. Garantiramo da ćete se oduševiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Shaila Shankar (@shots_by_shaila)

GastroReceptiMorate isprobati neodoljivu kombinaciju jagoda i bosiljka u ovom domaćem sladoledu

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram