Mnogi bi se složili da nema ljeta bez uživanja u talijanskom Aperolu, aperitivu karakterističnog gorkastog okusa i jake narančaste boje. Bilo da ga pijete u klasičnoj verziji Aperol Spritza ili ga pak stavljate u vaš cheesecake, Aperol je postao ono što je gin bio prije par godina – neizostavni alkoholni dodatak našim ljetnim mjesecima.
Na društvenim mrežama svakoga dana tako otkrivamo nove recepte inspirirane Aperolom i njegovom bogatom bojom, kao i okusom, pa vam stoga danas donosimo recept za megaukusni mousse od Aperola koji uopće nije teško napraviti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Aperol Mousse
Sastojci:
- 200 grama bijele čokolade
- 400 ml vrhnja
- 80 ml Aperola
- 2 vrlo svježa bjelanjka
- 80 g šećera
Postupak pripreme:
- Čokoladu prvo natrgajte ili nasjeckajte na male komadiće. U loncu zatim zakuhajte 150 ml vrhnja, maknite ga s vatre i dodajte mu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi pa smjesu malo ostavite sa strane da se ohladi. Zatim u istu tu smjesu umiješajte Aperol.
- Istucite 200 ml vrhnja u čvrsti šlag i umiješajte ga nježno, špatulom, u čokoladnu kremu. Ulijte Aperol mousse u čaše ili zdjelice te sve stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Na vaš mousse nanesite snijeg od bjelanjaka te sve pospite narančinom koricom. Uživajte!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.