Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

Uskrsni stol je nezamisliv bez uskrsne pogače.

U raznim krajevima ima drugačiji naziv – pogača, sirnica, pinca… a svako mjesto, pa i svako domaćinstvo ima svoj recept. Pogađate, imamo i mi svoj provjeren i ukusan recept za pogače kakve su radile naše bake. Kod pripreme pogača zaboravite na brze verzije, ovom ukusnom jelu morate posvetiti gotovo cijeli dan, a upravo taj proces pripreme, mirisi, a na kraju i okusi donijet će pravi blagdanski ugođaj u vaš dom.

Za tri pogače potrebno vam je: 

1 kg brašna
8 žutanjaka
3 bjelanjka
2 vanilin šećera
1 limun
1 naranča
6 dkg kvasca
malo soli
25 dkg šećera
10 dkg domaće masti
8 dkg maslaca
1 dcl bijelog ulja
3 dcl mlijeka
žutanjak za premaz

@the_guesthouse_vienna

Priprema:

U posudu stavite šećer, vanilin šećer i žutanjke te dobro iz izmiksajte. Dodajte masnoće, koricu od limuna i naranče, te polovinu brašna. U to dodajte kvasac koji se posebno dignuo u mlakom (nikako vrućem) mlijeku i malo šećera. Svemu dodajte sol, sok od naranče te ostatak brašna i tri bjelanjka stučena u snijeg. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostaviti da se diže 2 sata pa ga premijesite i pustite još 2 sata da se diže. Kad se digne, oblikujte u oblik pogače. Od ove količine možete oblikovati tri pogače. Stavite na masni papir, pustite još 15 minuta “da krenu”, razrežite na vrhu (najbolje škarama na tri dijela), premažite žutanjkom i stavite peći na 170 C 35 minuta. Nakon cca 10 minuta, prekrijte ih aluminijskom folijom. I to je to.

Gastro Recepti Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

povezano

jolie preporuke

Počinje Zagreb Classic: od danas uživamo u glazbi na travi

Koncertom Zbora i Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije danas, u srijedu 21.6. s početkom u 20:45, počinje veliki open air festival na Trgu kralja Tomislava...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...

H&M Conscious Exclusive kolekcija pretočila je minerale, drveće i biljke u predivne odjevne komade

Za sezonu Spring 2019, H&M Conscious Exclusive istražuje ljekovitu snagu prirode, dok istovremeno usvaja i inovacije kada su u pitanju održivi materijali i procesi,...

Trending

Desert koji obožavamo: sladoled od kikirikija i čokolade

Iako sladoled nije rezerviran samo za toplu sezonu, dolaskom toplih dana češće posežemo za ovom slasticom. Ako ste ljubitelji kombinacije čokolade i kikirikija, a...

Crna i bijela kao idealne “boje” za ljeto? Charlie design predstavio monokromatski lookbook

Prepoznatljiva Charlie estetika zaživjela je u predivnoj modnoj priči. Monokromatski pristup koji svoj vrhunac doživljava upravo u bijelim komadima, podsjetnik je da nam stiže...

Najljepše pletene torbice iz novih kolekcija

Pletene torbe nose se već nekoliko sezona, a ove godine su predstavljeni posebno lijepi modeli u novim kolekcijama poznatih high street brendova.  Dolaze u...

Facebook

82,640ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Desert koji obožavamo: sladoled od kikirikija i čokolade

Iako sladoled nije rezerviran samo za toplu sezonu, dolaskom toplih dana češće posežemo za ovom slasticom. Ako ste ljubitelji kombinacije čokolade i kikirikija, a...

Crna i bijela kao idealne “boje” za ljeto? Charlie design predstavio monokromatski lookbook

Prepoznatljiva Charlie estetika zaživjela je u predivnoj modnoj priči. Monokromatski pristup koji svoj vrhunac doživljava upravo u bijelim komadima, podsjetnik je da nam stiže...

Najljepše pletene torbice iz novih kolekcija

Pletene torbe nose se već nekoliko sezona, a ove godine su predstavljeni posebno lijepi modeli u novim kolekcijama poznatih high street brendova.  Dolaze u...