Najbolji recept za mekane domaće krafne!

Mekane i mirisne...

Krafne su slastica koju volimo jesti tijekom cijele godine, a posebno nam privlače pažnju za vrijeme poklada. Najvažnija stvar je, naravno, dobar recept koji će bez problema lako slijediti i svi koji nisu najvještiji u spremanju slastica. Uz ukusno tijesto, važno je odabrati i fino punjenje poput džemova i čokolade, a da bi uz okus i izgled bio privlačan možete se poigrati nekom zanimljivom glazurom. Sve potrebne namirnice i postupak pripreme donosimo u nastavku.

Sastojci:

80 dkg brašna
8 dkg šećera
8 dkg maslaca
3 žutanjaka
2 bjelanjka
3 dcl mlijeka
1 kocka kvasca
1 vanilin šećer
1 žličica soli
naribana korica limuna
ulje za prženje

Priprema:

Kvasac razmrvite i ostavite da se diže sa malo toplog mlijeka i žličicom šećera. U brašno dodajte šećer, vanilin šećer, sol, maslac, limunovu koricu,  jaja i mlijeko, a na kraju dodajte dignuti kvasac te umijeste glatko tijesto. Ostavite da se smjesa diže na sobnoj temperaturi sat vremena. Kad se tijesto digne, razvaljajte na debljinu od 1 cm te radite okrugle oblike veličine koju želite (možete se poslužiti čašom). Prije prženja ostavite ih jos 10-tak minuta da odstoje. Zagrijate ulje, a kad stavite krafne smanjite temperaturu, te pržite sa svake strane u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.






0/5


(0 Reviews)

Gastro Recepti Najbolji recept za mekane domaće krafne!

povezano

jolie preporuke

Dizajner Sandro Užila proveo nas je kroz impresivnu villu u okolici Poreča

Istru, poznatiju i pod nadimkom hrvatska Toskana, krase predivne doline, slikovite ceste, šarmantna sela, predivni gradovi, luksuzni hoteli te ville kao iz snova. Mladi...

Druga epizoda Fjällräven Classic TV-a vodi nas u Dansku

Samo smo promijenili paradigmu; umjesto da trekking entuzijaste dovedemo u prirodu, odlučili smo prirodu dovesti njima. I tako je nastao Fjällräven Classic TV, jedinstveno...

Kako je ELFS zamislio vruće ljeto u gradu?

Ljetni dani u gradu znaju itekako biti zabavni, parkovi su predivni,a mjesta za izlazak i stanku od posla je nikad više ili ih samo...

Trending

Savjeti za poduzetnice početnice: Kako izgraditi osobni brend

Piše: Andrea Tintor, konzultantica za brending i digitalne komunikacije te kolumnistica posvećena temama i fenomenima popularne kulture Prvo što napravimo prije ili nakon što upoznamo...

Dizajner Sandro Užila proveo nas je kroz impresivnu villu u okolici Poreča

Istru, poznatiju i pod nadimkom hrvatska Toskana, krase predivne doline, slikovite ceste, šarmantna sela, predivni gradovi, luksuzni hoteli te ville kao iz snova. Mladi...

L’Erbolario Sun linija ima sve što vam treba za uživanje na suncu

Vjerujemo kako već znate gotovo sve o sunčanju, no možda nije zgorega ponoviti – ponavljanje je majka znanja! Sunčanjem tijelu podižete imunitet, ima blagotvoran...

Facebook

82,954ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Savjeti za poduzetnice početnice: Kako izgraditi osobni brend

Piše: Andrea Tintor, konzultantica za brending i digitalne komunikacije te kolumnistica posvećena temama i fenomenima popularne kulture Prvo što napravimo prije ili nakon što upoznamo...

Dizajner Sandro Užila proveo nas je kroz impresivnu villu u okolici Poreča

Istru, poznatiju i pod nadimkom hrvatska Toskana, krase predivne doline, slikovite ceste, šarmantna sela, predivni gradovi, luksuzni hoteli te ville kao iz snova. Mladi...

L’Erbolario Sun linija ima sve što vam treba za uživanje na suncu

Vjerujemo kako već znate gotovo sve o sunčanju, no možda nije zgorega ponoviti – ponavljanje je majka znanja! Sunčanjem tijelu podižete imunitet, ima blagotvoran...
0/5 (0 Reviews)