Najfiniji jesenski obrok: Kremasti rižoto s bundevom

Uz malo sastojaka i malo vremena da vrlo ukusnog i zdravog jela.

Znate one jesenske dane koji su tmurni i traže da unesemo malo topline u svoj život? Recimo, nama je ovaj tjedan tako započeo, s potrebom da kod kuće palimo svijeće, uživamo u domaćim jelima i toploj šalici čaja. I taman kad smo pomislili da smo već iscrpili svu inspiraciju kada je riječ o kreiranju comfort food jesenskog jelovnika za svakodnevni ručak, sjetili smo se da bismo mogli napraviti kremasti rižoto od bundeve!

Bundeva je kraljica jeseni. Bogata je vitaminima, mineralima i vlaknima, a svakom obroku daje i dozu živosti zahvaljujući svojoj predivnoj, žarkoj boji. Ovog puta vam ju donosimo u receptu za rižoto koji se jednostavno priprema, a treba vam i tek nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate kod kuće. U slast!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cooking With Wine (@cooking_with_wine)

Rižoto od bundeve:

  • 1.5 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 400 g riže
  • 200 g butternut bundeve
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml bijelog vina
  • 3 žlice maslaca
  • sol i papar
  • muškatni oraščić
  • parmezan

Postupak pripreme:

  • Operite rižu i stavite je sa strane.
  • Bundevu ogulite, nasjeckajte na kockice, začinite maslinovim uljem, soli i paprom te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dvadesetak minuta.
  • Usitnite luk i češnjak pa ih kratko prodinstajte na ulju dok se ne zacakle. Zatim im dodajte rižu, a kada riža postane staklasta i pusti miris, dodajte vino. Ostavite nekoliko minuta da se krčka, dok tekućina ne ispari. Podlijevajte polagano temeljcem, promiješajte i pustite da se kuha dok tekućina ne ispari pa ponavljajte postupak sve dok riža ne omekša.
  • Dio pečene bundeve stavite sa strane, a ostatak zgnječite i dodajte u rižu. Kada je riža gotova, dodajte tri žlice maslaca te začine. Sve dobro promiješajte i poslužite uz dodatak kockica ostatka pečene bundeve. Po želji pospite parmezanom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diane-Karell (@confessions_lyonnaises)

GastroReceptiNajfiniji jesenski obrok: Kremasti rižoto s bundevom

Ružičasta povorka podrške obilježila 25. Dan ružičaste vrpce

Tradicionalnim okupljanjem ispred Hrvatskog narodnog kazališta, 25. put zaredom, obilježen je Dan ružičaste vrpce u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska. Ova emotivna i plemenita manifestacija okupila je brojne...

Nova kolekcija nakita Iva Viljevac Jewellery osvojit će ljubiteljice delikatne ženstvenosti

Iva Viljevac Jewellery, pod kreativnim vodstvom dizajnerice Ive Viljevac Toš, poznat je po svojoj jedinstvenoj estetici te predstavlja suvremenu ženstvenost kroz prepoznatljiv minimalistički pristup. Svaki...

Facebook

99,687FanovaLajkaj