Najfiniji slatki doručak: ‘Dutch Baby’ palačinke s breskvama

Peku se u dubljoj tavi i gotove su za čas posla.

Palačinke su neosporno klasik u kuhinji – jednostavno i brzo se pripremaju, trpe i slane i slatke sastojke, a većina ih voli jesti. No, verzije s čokoladom ili šećerom su nam već pomalo dosadile. I baš zato smo pronašli recept za njihovu rustikalnu verziju koja dolazi sa sjevera Europe, odnosno iz Nizozemske. ‘Dutch baby’ palačinke pripremaju se u dubokoj tavi te se peku u pećnici, a gotove su za svega 15 minuta.

Uz slatke namaze, voće ili šlag mogu poslužiti kao zamjena za desert nakon ručka, ali nama su recimo najdraže kao sladak doručak u kojem uživamo za vikend, uz toplu šalicu čaja ili kave. Iako ih se može nadjenuti zaista čime god želite, mi smo se ovog puta odlučili za recept koji uključuje breskve, koje su tako i tako na vrhuncu sezone pa su zrele i ekstra slatke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ashley | Pink Owl Kitchen (@thepinkowlkitchen)

‘Dutch baby’ palačinke s breskvama

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 40 g glatkog brašna
  • 75 ml mlijeka
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g maslaca
  • 2 zrele breskve

Postupak pripreme:

  • Pećnicu upalite na 200 stupnjeva i pustite neka se zagrije. Jaja izmutite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke (sve osim maslaca) i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
  • Maslac otopite u tavici manjeg promjera (cca 24 cm) i par centimetara dubine. Kada se maslac otopi izlijte u tavicu pripremljenu smjesu i stavite u pećnicu. Temperaturu pećnice smanjite na 180 stupnjeva.
  • Palačinku pecite oko 10 minuta, a zatim na  nju stavite kriške narezanih breskvi – zapecite još 5 minuta i poslužite idealno uz šlag ili još svježeg voća!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jess M. | ACBA (@acookbyaccident)

GastroReceptiNajfiniji slatki doručak: 'Dutch Baby' palačinke s breskvama

Facebook

99,687FanovaLajkaj