Najjednostavniji, a najukusniji: Zimski kuglof po kojem će mirisati cijela kuća

Miris i okus Božića u jednom kolaču.

Zimski blagdani i božićno razdoblje definitivno su najveselije doba godine. Od druženja s prijateljima, preko partyja i gradskih adventskih šetnji – ovo je razdoblje ‘minglanja’, ispijanja kuhanog vina i uživanja u raznim gastro delicijama, a ako želite i sami pripremiti jednu jednostavnu i slasnu, imamo pravu stvar za vas.

Na blogu poznate domaće food blogerice, Domaćice Sanje, pronašli smo recept za savršeni zimski kolač – blagdanski kuglof. Gotov za čas posla, mekan i sočan te mirisan, ovaj kuglof je esencija svih božićnih okusa spojenih u jedno. Bogatstvo aroma cimeta, naranči i brusnica u ovom će vas kolaču oduševiti, a ako mu još dodate i glazuru dobit ćete pravu blagdansku desertnu bombu užitka.

Zimski kuglof

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 150 ml ulja
  • korica i sok 1 naranče
  • 1 žličica cimeta
  • 150 g smeđeg ili bijelog šećera ili pola pola
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • šaka brusnica
  • po želji i šaka grožđica

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 200 °C.Kalup za kuglof namastite i pobrašnite (mjere mogu ići i u manji i u veći kalup).
  • Sve sastojke za kuglof izmiješajte pjenjačom pa smjesu izlijte u kalup. Stavite peći oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice.
  • Ako biste radili glazuru, tada samo 1 bjelanjak lagano izmiješajte pjenjačom da se malo zapjeni pa mu dodajte otprilike 200-250 g šećera u prahu, možda i više. Smjesa treba biti jako gusta da jedva miješate. Prelijte po hladnom kuglofu i ostavite da se osuši na miru. Nemojte premještati kuglof jer će vam se glazura naborati. poslužite ohlađeno, kada se glazura lijepo stegne.

GastroReceptiNajjednostavniji, a najukusniji: Zimski kuglof po kojem će mirisati cijela kuća

Facebook

99,687FanovaLajkaj