Najjednostavniji, a najukusniji: Zimski kuglof po kojem će mirisati cijela kuća

Miris i okus Božića u jednom kolaču.

Zimski blagdani i božićno razdoblje definitivno su najveselije doba godine. Od druženja s prijateljima, preko partyja i gradskih adventskih šetnji – ovo je razdoblje ‘minglanja’, ispijanja kuhanog vina i uživanja u raznim gastro delicijama, a ako želite i sami pripremiti jednu jednostavnu i slasnu, imamo pravu stvar za vas.

Na blogu poznate domaće food blogerice, Domaćice Sanje, pronašli smo recept za savršeni zimski kolač – blagdanski kuglof. Gotov za čas posla, mekan i sočan te mirisan, ovaj kuglof je esencija svih božićnih okusa spojenih u jedno. Bogatstvo aroma cimeta, naranči i brusnica u ovom će vas kolaču oduševiti, a ako mu još dodate i glazuru dobit ćete pravu blagdansku desertnu bombu užitka.

Zimski kuglof

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 150 ml ulja
  • korica i sok 1 naranče
  • 1 žličica cimeta
  • 150 g smeđeg ili bijelog šećera ili pola pola
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • šaka brusnica
  • po želji i šaka grožđica

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 200 °C.Kalup za kuglof namastite i pobrašnite (mjere mogu ići i u manji i u veći kalup).
  • Sve sastojke za kuglof izmiješajte pjenjačom pa smjesu izlijte u kalup. Stavite peći oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice.
  • Ako biste radili glazuru, tada samo 1 bjelanjak lagano izmiješajte pjenjačom da se malo zapjeni pa mu dodajte otprilike 200-250 g šećera u prahu, možda i više. Smjesa treba biti jako gusta da jedva miješate. Prelijte po hladnom kuglofu i ostavite da se osuši na miru. Nemojte premještati kuglof jer će vam se glazura naborati. poslužite ohlađeno, kada se glazura lijepo stegne.

GastroReceptiNajjednostavniji, a najukusniji: Zimski kuglof po kojem će mirisati cijela kuća

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram