Najpopularniju Instagram kavu sada znamo napraviti i kod kuće!

Najfiniji recept za sladolednu kavu koju su osmislili Talijani.

Odavno znamo da su Talijani pravi ‘maheri’ kada je riječ o spravljanju kave i njezinom ispijanju, a poznato je i kako je taj narod zaslužan za najfiniju verziju ljetne kave na cijelom svijetu – popularni Affogato. Affogato je zapravo spoj kuglice sladoleda i espressa, te ponekad pomno biranog alkoholnog likera, a ovaj slatki desertni napitak pravi je hit na društvenim mrežama. Srećom, da biste uživali u njemu ne morate ići preko granice, jer ga je lako pripremiti i kod kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kúsok neba (@kusok_neba)

Sama riječ ‘affogato’ u doslovnom prijevodu znači ‘utopljen’, a odnosni se na kuglicu sladoleda od vanilije koju se u čaši ili šalici ‘utopi’ u kavi i alkoholu. Ova desertna kava okusom oduševljava, a i izgleda jako lijepo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jeddy cheeks lover 🎀 <3 (@hannaelizabethye)

Što se tiče same pripreme, jednostavno vam samo treba sladoled, espresso kojeg možete skuhati i kod kuće te par kapi vama dragog likera – recimo od naranče ili pak čokolade. Rezultat je bombastična kombinacija gorkih i slatkih, toplih i hladnih okusa koja će vas ponukati da se svakog vrućeg ljetnog dana poželite počastiti ovom poslasticom.

Dobro je znati i da okus Affogata možete jednostavno prilagoditi vlastitom ukusu i to tako da promijenite okus sladoleda. Umjesto vanilije isprobajte kombinaciju s karamelom ili čokoladom, a da bi vaša kava dobila dodatnu desertnu notu, možete joj dodati malo mrvljenih pistacija ili lješnjaka. Nema šanse da vas punina okusa takvog Affogata ne oduševi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Junction Hotel Newcastle (@junctionhotel)

GastroReceptiNajpopularniju Instagram kavu sada znamo napraviti i kod kuće!

Facebook

99,687FanovaLajkaj