Torta od mrkve je jedna od klasičnih slastica kojima se uvijek iznova rado vraćamo, a kako su svježe, proljetne mlade mrkvice došle u trgovine i na tržnice diljem Lijepe Naše, odlično ih je iskoristiti za uskrsne deserte. No, ovog puta nemojte raditi samo običnu okruglu biskvitnu tortu od mrkve već se počastite slatkim malim muffinima!
Meki, sočni i ne pretjerano kalorični, muffini od mrkve su odličan izbor kolača za vaš uskrsni stol. Svidjet će se i mladima i starima, izgledaju vrlo dekorativno, a uz to spajaju i sočnost biskvita od mrkve s kremom od sira – koja služi umjesto glazure. Uz dodatak dekorativne pisanice ili pak čokoladnog jaja na vrhu, ovo je uskrsni desert kojem nema premca.
Recept vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Uskrsni muffini od mrkve i krem sira
Sastojci (za 12 muffina):
Biskvit:
- 200 g brašna
- 170 g šećera
- Pola vrećice praška za pecivo
- Dva prstohvata sode bikarbone
- 1 vrećica korice naranče
- 1 žličica cimeta
- 2 jaja
- 150 ml ulja
- 300 g mrkve naribane na sitno
Krema:
- 200 g krem sira
- 200 g zaslađenog vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera
Postupak pripreme:
- Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i pustite da se grije.
- U posudi promiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, koricu naranče te žličicu cimeta. Dodajte zatim jaja, ulje i ribanu mrkvu i dobro izradite mikserom da se sjedini.
- Kalup za muffine obložite papirićima za muffine. Svaki muffin punite do vrha papirića. Pecite 20-25 minuta. Pustite da se prohlade prije dekoriranja.
- Za kremu, vrhnje, šećer i sir izradite u čvrstu smjesu pa prebacite u slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom. Muffine ukrasite prvo kremom, a onda gore položite dekoraciju po izboru – bombon, čokoladno uskrsno jaje ili nešto slično.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.