Namaz od pistacija draži nam je čak i od Nutelle: Evo kako ga pripremiti doma

Domaća verzija koja nimalo ne zaostaje za onima kupovnima – dapače, možda je čak i bolja.

Ako ste ljeti aktivni na društvenim mrežama te volite pratiti food blogove s raznih strana svijeta, nema šanse da niste primijetili da je u zadnje vrijeme zvijezda zaista raznih deserata krema od pistacija. Bilo da ju se maže preko kroasana ili pak od nje rade tiramisui, affogato kave ili pak cheesecakeovi, krema od pistacija je hit svijeta foodieja, a mi vam donosimo recept kako da ju napravite kod kuće.

Naime, inače jedna teglica kvalitetne kreme ovog tipa može koštati i do 20 eura, pa je ovo zdravija i jeftinija verzija istog namaza – koji od kupovnih izdanja nimalo ne zaostaje okusom.

Domaća pasta od pistacija

Sastojci:

  • 120 g pistacija jezgra
  • 140 g šećera u prahu
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 60 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1⁄4 žličice soli

Postupak pripreme:

  • Očišćene sirove pistacije prelijte vrelom vodom i ostavite ih da odstoje 10 minuta. Odstranite tamnu kožicu i posušite ih.
  • Stavite pistacije u blender i miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesi dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i sol pa sve zajedno još malo miksajte. Na kraju dodajte ulje i promiješajte.
  • Dobivena smjesa bit će maziva, no s vremenom će se stvrdnuti pa slobodno dodajte malo vode. Namaz prebacite u staklenku s poklopcem te pohranite u hladnjaku.
@piesandtacos How to make pistachio paste from scratch. It can be used to make many desserts 💚 #pistachio #baking ♬ Music In Your Heart (Instrumental) – BLVKSHP

GastroReceptiNamaz od pistacija draži nam je čak i od Nutelle: Evo kako...

Facebook

99,687FanovaLajkaj