Neodoljivo punjenje od Nutelle tradicionalne germknedle podiže na višu razinu

A mi znamo kako napraviti ovu poslasticu!

Doba Adventa kreće za manje od dva tjedna, a mi jedva čekamo ponovno uživati u blagdanskim slasticama i gastro delicijama. Od dobrih kobasica koje se mogu pronaći na svakom adventskom štandu, preko kuhanog vina pa sve do fritula – blagdanska ponuda hrane i pića nikad nam ne dosadi, a među njom je posebna zvijezda tradicionalna, vrlo zasitna germknedla.

Taj desert od dizanog tijesta dolazi iz Austrije, a popularan je tijekom zimskog perioda u mnogim zemljama ovog dijela Europe. Tradicionalno punjena pekmezom te kuhana na pari, germknedla nije najjednostavniji desert koji možete pripremati, ali svojim okusom i primamljivim izgledom opravdava sav trud. Posebno popularna kao slastica na skijalištima i božićnim sajmovima, germknedla je apsolutna vladarica zimskih slatkih jela, a u nastavku možete naučiti kako ju pripremiti uz neodoljivo punjenje od Nutelle, omiljenog čoko-lješnjak namaza.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julias Torten und Törtchen (@julias_torten)

Germknedle s Nutellom

Sastojci:

Za germknedle:

  • 500 g bijelog brašna
  • 7 g instant kvasca
  • 1 čajna žličica soli
  • 65 g šećera
  • 70 g otopljenog maslaca
  • 250 ml punomasnog mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice ekstrakta vanilije

Za nadjev:

  • 10 žličica Nutelle

Postupak pripreme:

  • Prvo pomiješajte suhe sastojke (brašno, kvasac, sol i šećer) s mokrima (maslac, mlijeko, jaje, dodatni žumanjak i ekstrakt vanilije) pa ih mijesite oko deset minuta. Trebali biste dobiti mekano i glatko tijesto koje nije ni preljepljivo ni presuho.
  • Stavite tijesto u plastičnu posudu, prekrijte ga krpom i pustite da se diže sat ili dva, dok se ne udvostruči njegov volumen. Što je prostorija toplija, to će se tijesto brže dići.
  • Lagano pobrašnite podlogu na kojoj ćete razvući tijesto. Tijesto razvucite u oblik kobasice te podijelite na deset jednakih komada.
  • Svaki komadić tijesta izravnajte, u sredinu stavite žličicu Nutelle, prekrijte drugu polovicu tijesta preko nadjeva i lagano utisnite rubove. Na isti način napravite sveukupno 10 germknedli. Napravljene germknedle lagano pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još 30 do 60 minuta.
  • Svaku germknedlu trebalo bi kuhati 15 minuta na pari. Ako nemate aparat za kuhanje na pari, zagrijte veliki lonac vode, preko njega stavite pamučnu bijelu krpu i zavežite krajeve da bude stabilna. Na krpu stavite knedle, pa ih prekrijte poklopcem ili drugim loncem, da vam ne pobjegne sva para.
  • Preko vrućih germknedli prelijte rastopljeni maslac u koji ste dodali ili nešto cimeta i šećera ili germknedle prelijte umakom od čokolade. Dobar tek!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julias Torten und Törtchen (@julias_torten)

GastroReceptiNeodoljivo punjenje od Nutelle tradicionalne germknedle podiže na višu razinu

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj