Jesen uvijek donosi novu energiju – zrak postaje svježiji, gradovi poprime zlatne i bakrene tonove, a stolovi se pune bogatim sezonskim okusima. To je vrijeme kad želimo uživati u toplini doma, ali i otkrivati nove načine kako jesenske plodove unijeti u svakodnevne rituale. Jedan od tih načina svakako je i čaša koktela koji spaja ono najbolje od jeseni – mirisne začine, slatkoću bundeve i svježinu citrusa. Upravo takav dojam pruža Jesenski spritz s bundevom i narančom – lagan, a opet aromatičan napitak koji savršeno odgovara i za večernje druženje i za opušteno popodne.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Jesenski spritz s bundevom i narančom
Sastojci:
- 40 ml likera od naranče (poput Aperola ili Cointreaua)
- 30 ml pirea od bundeve (najbolje od pečene hokkaido ili butternut bundeve)
- 10 ml sirupa od smeđeg šećera i cimeta
- 90 ml pjenušca (prosecco ili brut šampanjac)
- 30 ml mineralne vode
- svježi sok od pola naranče
- kockice leda
- narančina korica i štapić cimeta za ukrašavanje
Postupak pripreme:
U shaker stavite pire od bundeve (koju ste prethodno skuhali i spasirali), liker od naranče, sirup i svježi sok od naranče. Dobro protresite s kockicama leda kako bi se sve sjedinilo u baršunastu smjesu. Smjesu zatim ulijte u visoku čašu napunjenu ledom. Dolijte pjenušac i mineralnu vodu, lagano promiješajte dugom žlicom i ukrasite koricom naranče i štapićem cimeta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.